Operaatio Rauhankukan taimia istutetaan Mussalossa

Julkaistu 23.05.2022

Kotkan Operaatio Rauhankukka etenee 6.6. klo 17.30-19, kun kotkalaiset kutsutaan Mussalon Suurille niityille. Yhteisessä tilaisuudessa istutetaan kaupunkilaisten kasvattamat auringonkukan taimet kesän aikana Rauhan niityksi muuttuvalle paikalle. Taimien istuttamisen ohella kuullaan musiikkia sekä kulttuurijohtaja Tomi Purovaaran ja viherympäristön osallisuuskoordinaattori Inka Setälän puheet.

”Kutsumme kotkalaiset istuttamaan siemenistä kasvatetut taimensa, joiden avulla muutamme yhdessä alueen kesän ajaksi sydämenmuotoiseksi Rauhan niityksi”, Tomi Purovaara kertoo.
”Olemme paikalla maanantaina neuvomassa oikeaa istuttamispaikkaa. Osallistujien on hyvä varata mukaansa istutuslapio tai joku vastaava apuväline. Mikäli et pääse silloin paikalle, on aikaa istuttamiseen vielä keskiviikkoon 8.6 asti. Sen jälkeen alue on rauhoitettu kukkaloiston katselua varten, eikä auringonkukkapellolla voi enää kävellä eikä kukkia saa poimia”, Purovaara lisää.

Kotkan kaupunki käynnisti Operaatio Rauhankukan kuukausi sitten idean isän, toimittaja-dokumentaristi Rasoul Khorramin ehdotuksesta.  Mukaan on kutsuttu yksittäisiä ihmisiä, yhteisöjä ja kaupunkeja. Toiminnan tavoitteena on rauhan, ystävyyden, eri taustaisten ihmisten kohtaaminen, vuoropuhelu ja yhteistyön edistäminen.

Kotkan kaupunginkirjastoissa on kevään ajan jaettu auringonkukan siemeniä, joita kaupunkilaiset ovat saaneet kylvää kotona, työpaikalla, päiväkodissa, koulussa ym. Nyt on aika istuttaa siemenistä kasvaneet taimet maahan.  Ja elokuussa, Suomalaisen luonnon päivänä lauantaina 27.8. kutsutaan väki kukkien luo pienimuotoiseen rauhantilaisuuteen.

Taimien istuttamistilaisuus järjestetään 6.6. klo 17.30-19 Kotkan Mussalon Suurilla niityillä. Alue sijaitsee Saarinkotien ja Harjantauksentien risteyksessä viheralueen puolelle vanhan koirapuiston lähellä.

Paikalle saapuvien autot pyydetään pysäköimään K-Market Mussalon paikoitusalueelle (Harjantauksentie 11), josta opasteet ohjaavat tapahtumapaikalle.