Elinkustannusten nousu nostaa maanvuokria Kotkassa

Julkaistu 15.03.2023

Kotkan kaupungin vuokratonttien ja muiden vuokra-alueiden maanvuokra nousee vuonna 2023 noin 7,1 prosentilla.
Tavallista voimakkaampi inflaatio ja elinkustannusindeksin nousu aiheuttavat korotuksen, joka on edelliseen vuoteen verrattuna noin 7 prosenttia. Nousu on ollut aiempina vuosina maltillisempi, noin 1-3 prosentin luokkaa.
Kaupungin vuokratonttien ja muiden vuokra-alueiden maanvuokra on sidottu maanvuokrasopimuksen ehdoissa elinkustannusindeksiin ja vuokraa tarkistetaan sopimuksen mukaisesti myös vuonna 2023.

Maanvuokralaskut lähetetään maanvuokrasopimuksessa sovitulla tavalla. Tavanomaisesti maanvuokra laskutetaan 1-2 kertaa vuodessa. Yleisimmät laskutuskuukaudet ovat huhti- ja lokakuu. Kuluvan vuoden ensimmäiset maanvuokralaskut lähetetään asiakkaille lähipäivinä.
Maanvuokraan on mahdollista hakea maksuaikaa ottamalla yhteyttä maanhankinnan ja -luovutuksen palveluyksikköön maankaytto@kotka.fi. Maksuaikaa on mahdollista saada korkeintaan neljä kuukautta ja maanvuokra tulee olla kokonaisuudessaan maksettu vuoden 2023 aikana. Maksuaikaa tulee hakea ennen laskuun merkittyä eräpäivää.