Pihkoon koulun liikuntatilalle yli 300 000 euron valtionavustus

Julkaistu 23.04.2021

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen yhteensä 30 994 000 euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät avustukset on kohdennettu erityisesti perusliikuntapaikkoihin, kuten liikuntasaleihin ja -halleihin.
Yksi avustuksen saajista oli Kotkan kaupunki, jolle myönnettiin 336 000 euroa Pihkoon koulun liikuntatilojen rakentamiseen.

”Myönnetyillä liikuntapaikkarakentamisen avustuksilla edistetään kansalaisten hyvinvointia”, ministeri Annika Saarikko toteaa.

”Tavoitteena on erityisesti avustaa laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista ja peruskorjaamista sekä niihin liittyvää varustamista. Näillä toimilla voidaan tehokkaasti vaikuttaa suomalaisten liikkumistottumuksiin ja tällä tavoin kannustaa oman terveytensä kannalta riittämättömästi liikkuvat löytämään liikunnan ilon”, Saarikko jatkaa.

Kotkan kaupungin toimitilapäällikkö Tero Huusko kertoo, että Pihkoon koulun saama avustus kohdistuu liikuntasalin ja siihen liittyvien oheistilojen rakentamiskustannuksiin, joista avustus kattaa 30%.

”Koulun piha-alueen liikuntaolosuhteiden rakentamiseen haetaan vielä erikseen ensi vuodelle lähiliikuntapaikkarakentamisen avustusta”, Huusko toteaa.