Harrastamisen Suomen malli

Harrastamisen Suomen malli Kotkassa

Mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen.

Suomen mallin harrastusryhmät tarjoavat lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä omalla koululla tai sen läheisyydessä. Harrastusten ohjaajina toimivat eri lajien ja toimintamuotojen asiantuntijat. Kerhojen ohjaajina toimii paikallisia toimijoita esimerkiksi paikallisista yhdistyksistä, seuroista ja yrityksistä. Harrastustoimintaa järjestetään perusopetuksen vuosiluokkien 1.–9. oppilaille.

Lukuvuoteen 2022–2023 on valikoitui kerhojen teemat valtakunnallisesti tehdyn koululaiskyselyn kotkalaisten lasten ja nuorten vastausten perusteella.

Kotkan mallin kerhot ja ryhmät

Tällä hetkellä lukuvuoden 2022–2023 toiminta on päättymässä. Lukuvuoden 2023–2024 ilmoittautuminen avautuu elokuussa 2023. 

Ilmoittautuminen

Seurat ja yhdistykset

Tällä hetkellä meillä on haussa toimijoita kaudelle 2023–2024. Mikäli teillä on mahdollista olla mukana ohjaamassa ensi lukuvuodella kerhoja arkisin klo 12–17 välillä, täytäthän tämän hakulomakkeen.

Ensi lukuvuoden kerhojen teemat valikoituu lasten ja nuorten toiveiden pohjalta. Erityisesti haussa erilaisten pallopelien, pelisuunnittelun, voimistelun, cheerleadingin, sirkuksen ja leivontaryhmien ohjaajia – kaikki lajit ovat tervetulleita hakemaan mukaan! Mukaan voit hakea seurana, yhdistyksenä, yrityksenä tai yksityisenä toimijana.

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori
Jenna Söyring-Holmén
jenna.soyring-holmen@kotka.fi
puh. 040 120 8726


Harrastamisen Suomen malli luo harrastuksen järjestäjille mahdollisuuden kuntayhteistyöhön koulupäivän yhteyteen rakennetun harrastustoiminnan muodossa. Lukuvuonna 2022–2023 harrastustoimintaa järjestettiin 249 kunnan alueella.

Hanke on Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukemaa. Päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.


Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.