Sähköbussien saapuminen viipyy edelleen

Julkaistu 20.11.2023

Kotkan-Haminan seudun bussiliikenteeseen tarkoitettujen sähköbussien saapuminen viivästyy edelleen.

Saapuminen on viivästynyt tuotanto-ongelmien vuoksi ja nyt uuden aikataulun mukaan ensimmäiset sähköbussit ovat saapumassa Kotkan seudulle käyttöön helmikuussa ja loput sähköbusseista kesään 2024 mennessä.

”Liikennöitsijän ilmoituksen mukaan ensimmäiset 14 autoa ovat valmistavan tehtaan tuotantolinjalla, mutta erilaiset komponentti- ja softaongelmat ovat aiheuttaneet tämän uuden viiveen. Sähköbussien viipyminen edelleen on toki harmittava asia”, toteaa joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen Kotkan seudun henkilöliikenneyksiköstä.

Alkuperäiseen, kesän 2023 takarajaan nähden tullut viivästyminen on johtanut siihen, että kaupunkibussikalustolla ajettavan paikallisliikenteen nykyinen liikennöintijakso päättyy kesällä 2028, ja aiottua optiota kolmelle lisävuodelle ei voida ottaa käyttöön, joten kesästä 2028 lähtien alkava liikennöintijakso kilpailutetaan.

Kotkan sisäisessä sekä Kotkan ja Haminan välisessä paikallisliikenteessä oli tarkoitus ottaa käyttöön uuden sukupolven sähköbussit kesällä 2023. Aiemmin ilmoitettiin viiveestä, jonka mukaan ensimmäiset sähköbussit saapuvat loka-marraskuussa 2023 käyttöön.

Seudun kaupunkibussikaluston käyttövoimana toimii ennen sähköbussien saapumista uusiutuva diesel.