Kotkan nuorisovaltuustoon etsitään uusia jäseniä – ehdokasasettelu käynnissä vuosille 2024–2025

Julkaistu 15.09.2023

Kotkan nuorisovaltuuston ehdokasasettelu vuosille 2024–2025 on käynnistynyt. Nuorisovaltuustoon valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja siihen voidaan valita vähintään 16 ja enintään 21 kotkalaista nuorta, joiden ikä valintahetkellä on 14–29 vuotta ja kotikunta Kotka. Ehdokkaaksi asettuminen on mahdollista 1.11.2023 klo 23.59 asti.

Kotkan nuorisovaltuusto kokoontuu noin kerran kuukaudessa ja käsittelee nuoria koskevia asioita sekä vastaa esim. erilaisiin lausuntopyyntöihin. Tänä vuonna nuorisovaltuusto on lausunut mm. palveluverkkoselvityksestä ja asunnottomuusohjelmasta. Nuorisovaltuustolla on edustuspaikkoja puhe- ja läsnäolo-oikeudella kaupungin lautakunnissa, valtuustossa ja elinvoimavaliokunnassa. Niihin edustajat valitaan nuorisovaltuuston järjestäytyessä uudelle kaudella tammikuussa 2024.

Nuorisovaltuustoon yhden kauden kuulunut Neea Helynen kertoo, miksi nuvaan kannattaa kuulua.
”Nuvaan kannattaa hakea erityisesti, jos on kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista, haluaa vaikuttaa nuorten asioihin tai tutustua miten Kotkaa johdetaan. Nuvassa pääsee myös edustamaan erilaisissa tapahtumissa ja jopa järjestämään niitä! Monenlaista muutakin tehtävää löytyy.”

”Nuorisovaltuustossa pääset vaikuttamaan monipuolisesti kaupunkimme asioihin ja tuomaan äänesi kuuluviin haluamallasi tavalla. Saat toteuttaa itseäsi tapahtumien järjestämisessä sekä kehittymään vaikuttamisessa. Pääset myös näkemään kaupungin päätöksentekoa ja verkostoitumaan eri ikäisten ihmisten kanssa sekä kerryttämään kokemusta CV:hen. Parhaana puolena kannustava ilmapiiri, jossa rohkaistut ja uskallat olla oma itsesi. Nuvaan hakeminen voi olla yksi elämäsi parhaimmista päätöksistä”, täydentää nuorisovaltuuston puheenjohtaja Hanna Riihelä, kun häneltä on kysytty, mikä on parasta ja mielenkiintoisinta nuorisovaltuustossa.

Nuorisovaltuustoon voi asettua ehdolle täyttämällä lyhyen lomakkeen tämän linkin bit.ly/nuvaan2024 takaa.

Pakollisina tietoina ovat vain yhteystiedot, ja lisäkysymyksissä kysytään mitä nuorisovaltuustoon pyrkijä tekee ja miksi hän hakee nuorisovaltuustoon. Nuorisovaltuusto kannustaa vaikuttamisesta ja omaan elinympäristöön tai kotikaupunkiin vaikuttamisesta kiinnostuneita nuoria hakemaan rohkeasti mukaan.

Lisätietoja Kotkan nuorisovaltuustosta ja sen toimintasääntö löytyy osoitteesta www.kotka.fi/nuva