Kotkan nuoret kesäyrittäjät kokeilevat yritystoimintaa

Julkaistu 21.06.2023

Kotkan kaupunki tukee tänä vuonna neljää nuorten kesäyritystä. Kesäyrittäjät (syntyneet 2002–2007) valittiin hakemusten ja haastatteluiden perusteella ja kaupungin tarjoama tuki on 350 euroa, jonka voi käyttää yrityksen aloittamisesta aiheutuneisiin kuluihin, kuten esimerkiksi materiaaleihin ja markkinointiin.

Lukiota käyvän Aapeli Saranteen kesäyritys on Koruheppu, joka valmistaa korvakoruja ruostumattomasta teräksestä. Valikoimiin kuuluu lehtikuvioidut korvakorut, jotka sopivat arkeen ja juhlaan. Korvakorut ovat hypoallergeenisia.

Koruhepun löytää Instagramin kautta @koruheppu ja verkkokauppa löytyy osoitteesta koruheppu.weeblysite.com

Ekamilla opiskeleva Otso Virtala perusti Kotkan Jauhemaalaus -nimisen kesäyrityksen. Yritys on saanut alkunsa omasta harrastustoiminnasta.
”Kun rakentelin omaa mopoani olin pettynyt tavalliseen maalipintaan ja parempaa ei ollut saatavilla järkevään hintaan. Päätin, että seuraavalla kerralla maalaan itse jauhemaalilla”, kertoo Otso Virtala.

Kotkan Jauhemaalaus tekee jauhemaalaukset, sekä hiekka- ja soodapuhallukset erilaisille ajoneuvojen osille ja muille tuotteille. Yritys tekee myös sähkötöitä kaksipyöräisiin ja muihin pienkoneisiin.

Tarjouksia voi kysyä Whatsappissa numerosta 044 3600 638.

Lyseon lukiossa opiskeleva 17-vuotias Miina Marjamäki on perustanut MiinaCaren, jonka palveluita ovat lasten ja lemmikkien hoito.

”Rakastan leikkiä ja touhuta lasten sekä lemmikkien kanssa ja olisin enemmän kuin innoissani yhteydenotostasi, jos kaipaat hoitoapua. Olen pidempään jo toiminut lapsenvahtina useammalle perheelle ja lasten kanssa minulla löytyy paljon kokemusta. Itsellänikin on nuorempia sisaruksia, joista olen huolehtinut ja partiota harrastaessa olen toiminut ryhmänohjaajana pienemmille”, kertoo Miina Marjamäki.

MiinaCareen saa yhteyden sähköpostitse marjamaki.miina@gmail.com tai p. 044 099 5546.

Talkoopojat yrityksessä ovat mukana Lenni Tyyniä ja Oliver Kalliomaa, jotka tekevät pääsääntöisesti piha- ja siivoustöitä.

”Toimintamme on varsin nuorta, joten hintakaan ei ole silmiä häikäisevä. Sinulla on myös mahdollisuus pyytää meidät paikalle kaksin kappalein. Toimintamme ylettyy Kotkan alueelle ja käytämme lähtökohtaisesti asiakkaan tarjoamia työvälineitä”, kertovat Lenni Tyynilä ja Oliver Kalliomaa.

Talkoopojat tavoittaa sähköpostiosoitteesta talkoopojat.kotka@gmail.com tai p. 045 806 7343.

Tänä vuonna kesäyrittäjähakemuksia tuli seitsemän, mutta kaksi tukea hakeneista yrityksistä perui hakemuksensa ja yksi hakija oli liian nuori. Ohjaamo Kotka järjesti kesäyrittäjille toukokuussa alkuinfon, jossa käytiin läpi yritysideat, miten omaa palvelua voi hinnoitella, miten kannattaa markkinoida ja mitä on otettava huomioon yritystoimintaa perustaessa. Kesän päättyessä kokoonnutaan vielä uudestaan yhteen pohtimaan, miten kesäyrittäjyys sujui ja miltä yrittäjänä oleminen tuntui.