Valtuusto karsi säästöehdotuksesta liki puoli miljoonaa

Julkaistu 29.05.2023

Kotkan kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 29.5. esitystä talousarviomuutoksista, joiden tavoitteena oli leikata kaupungin tämän vuoden menoista kolme prosenttia.
Valtuusto päätti karsia kaupunginhallituksen esittämästä säästölistasta noin 435 000 euroa. Säästöjen kokonaissummaksi jäi tämän jälkeen noin 5,5 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen säästölista perustui kaupungin eri vastuualueiden ja toimintayksiköiden kevään aikana työstämään pitkään listaan erilaisista säästökohteista. Suurimmat euromääräiset säästöt listalla kohdistuivat opetustoimeen ja varhaiskasvatukseen sekä teknisiin palveluihin.

Kaupunginvaltuuston käsittelyssä listalta poistettiin nyt, toiset äänestysten jälkeen ja toiset yksimielisesti, mm. säästöt, jotka olisivat kohdistuneet perusopetuksen tuntikehykseen, kahden vuosiviikkotunnin poistamiseen perusopetuksen tarjonnasta, Lyseon ja Karhulan lukion kurssitarjonnan vähentämiseen ja 5-vuotiaiden maksuttomaan varhaiskasvatukseen.

Säästöt poistettiin myös mm. nuorten työpajoista, Meripäivien määräaikaisen kausituottajan palkkaamisesta, ulkoilureittien hoidosta ja puhtauspalvelujen henkilöstökuluista.

Kokouksessa äänestettiin myös Leena Griinarin (vihr) esityksestä lähettää talousarvion muutosesitykset uudelleen valmisteltaviksi siten, että ne käsitellään kaupungin eri lautakunnissa ja että esitysten vaikutukset huomioidaan. Griinarin esitys hävisi äänestyksen lukemin 42–8 (yksi tyhjä).

Kaupunginvaltuuston esityslista on luettavissa osoitteessa www.kotka.fi/esityslistat