Saaren ympäri (ID #217)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON 

Ulkoilureitti rantoja pitkin koko saaren ympäri, sisältäen osuudet tehtaiden ja meren välissä.

IDEAN HYÖDYT

Lisäisi merellisyyttä, viihtyvyyttä, terveyttä. Auttaisi koko Kotkaa ja turismia. Ulkoilureitin ympärille voi järjestää urheilutapahtumia jne. Rantoja pitkin kävely houkuttaa myös turisteja.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Olen varma, että tehtaat haluavat lähteä tukemaan saaren ympäri- hanketta, jos kaupunki houkuttelee. On myös heidän imagolle plussaksi.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Reitistöjä ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Ulkoilureitistöt toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.