Laavu ja nuotiopaikka santalahden luontopolulle (ID #249)

Julkaistu 20.04.2021

JATKOON 

Santalahden luontopolku on erinomainen kuntoilu- ja virkistysalue. Usein olen nähnyt retkeilijät merenrannassa nuotion äärellä, vaikka alueella ei virallista grillauspaikkaa olekaan. Käyttömukavuuden parantamiseksi ja metsäpalovaaran ehkäisemiseksi ehdotan, että alueelle rakennettaisiin turvallinen nuotiopaikka, jossa retkeilijät voisivat lämmitellä eväitään. Käyttömukavuutta parantaisi, jos alueella olisi tuulen ja sateen suojaksi jonkinlainen katos tai laavu.

IDEAN HYÖDYT

Alue on kaikkien käytettävissä ja eritysesti perheet voisivat tarjota lapsilleen nuotioelämyksen.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Alueen rakennus- ja käytönvalvonta voisi kiinnostaa vaikkapa paikallista partioyhdistystä tai 4h-kerhoa. Rakennusvaiheen apua voisi saada vaikkapa ammattikouluilta tai sotek-säätiöltä.

IDEAN JÄTTI: Saku Sorsa

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun.
Asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi, ja se etenee jatkojalostettavaksi. Osallistuvan budjetin alueellinen määräraha (15 000 euroa/alue) ei kata laavua tai muuta suurempaa rakennelmaa, mutta jokin luonnollisempi nuotiopaikka voisi olla mahdollinen. Idean eteneminen äänestysehdotukseksi edellyttää vielä rajaamista, tarkentamista ja kehittämistä työpajassa. Ideaa käsitellään Länsi-Kotkan verkkotyöpajassa, joka on maanantaina 10.5. klo 17-19 (Teams).