Kukkiksen virkistysalue (ID #207)

Julkaistu 15.04.2021

EI JATKOON  

Suurpalon kenttä Aittakorvessa ympäristöineen on mainio ulkoilukohde perheille, erityisesti perheen pienimmille. ’Autovapaa’ alue sijoittuu asuinalueen suojaan niin, että alueella on mahdollista kulkea kentän, kukkulan sekä leikkikentän, lentopallokentän väliä tietä ylittämättä. Alueella on luonnonmukaista puistikkoa, kiipeilykiviä, puita, ojiakin.

Kesällä alueella etsitään neliapiloita, kerätään kukkia, opetellaan ajamaan pyörällä, potkimaan palloa ja heittämään koripalloa. Leikitään kirkonrottaa sekä muita pihapelejä, käydään retkellä, pelataan lentopalloa, tehdään hiekkakakkuja, keinutaan jne. Talvella suuri suosikki on Kukkiksen pulkkamäki, Teletappi kumpunakin tunnettu. Kentällä tehdään lumitaidetta, ja joka luminen vuosi on hiihdetty talkoovoimin kentän ympäri latu. Alueelta löytyy useampaa tekemistä, alueella on hyvä näkyvyys, jolloin esim. eri aktiviteetteja tekeviä pienimpiä on helppo valvoa matkankin päästä.

IDEAN HYÖDYT

Alue on sijainniltaan sekä toimivuudeltaan loistava. Se tavoittaa perheet. Ruonala, Karhuvuori, Aittakorpi sekä Lankila kävelymatkan päässä. Vakiintunut käyttäjäkunta onkin jo olemassa, ja alueella on huikeasti potentiaalia. Alueen ympäristö alkaa kuitenkin rappeutua, ainut huolto liene tällä hetkellä puistotoimen vierailu nurmenleikkuun sekä roskakorien tyhjennyksen merkeissä. Ehdottaisin alueelle ’kasvojen kohotusta’, matalan kynnyksen paikkaa lähellä kotia perheiden tulla yhdessä ulos. Alue, joka antaa mahdollisuuden temmeltää, mutta myös rauhoittua hetkeksi. ’Leikkitreffi paikka’, jonne olisi helppo tulla yksin tai yhdessä. Paikka, mistä löytyy ehkä uusia ystäviä ja mahdollisuus nähdä vanhoja tuttuja.

Myös alueen nuorille alue on mieleen, tosin heitä tapaa enemmän Aittakorven/Karhuvuoren koulun alueella. Suurpalon kenttä ympäristöineen on ollut enemmän pienempien lapsien sekä heidän perheiden tapaamispaikka.

  • Kentän ympäriltä olevan puistikon siistiminen, mahdollisuus levittää viltti ja viettää picnic.
  • Kukkaketo/istutuksia alueelle, muutama iso kiva lisää kiipeiltäväksi.
  • Frisbeegolfkoreja, joissa ensimmäisiä heittoja voi harjoitella. Vanha koripallo teline pois, uusi koripallo alue minikoreilla, samoin pieni jalkapallo alue.
  • Muutama kuntoilulaite
  • Penkkejä aurinkoon
  • Lentopallokentän kunnostus.
  • Alueella voisi järjestää avointa pihajumppaa, ulkoilma kirpputoria jne.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Uskoisin parannusten olevan toteutettavissa, ja lähiympäristöstä löytyvän myös talkoovoimaa, jos projektille löytyy asianosaava vetäjä. Kuten suuressakin maailmassa, kentät(lentopallo, koripallo, jalkapallo, fg) voidaan nimetä sponsoreiden mukaan. Näkyvyys taattu.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Kyseistä aluetta hoidetaan säännöllisesti normaalityönä, joten siltä osin idean ei tarvitse edetä osallistuvassa budjetoinnissa. Kokonaiskehittäminen puolestaan on liian suuri kokonaisuus tähän yhteyteen ja kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun alueellisen määrärahan (15 000 euroa/alue).