Kuntoilulaitteet (ID #42)

Julkaistu 11.03.2021

EI JATKOON 

Voisiko Santalahden uimarannan yhteyteen asentaa kiinteitä kuntoilulaitteita tai ainakin soutulaitteen.

IDEAN HYÖDYT

Kaikki kotkalaiset ja turistit saisivat terveyshyötyjä, alueella käy paljon lenkkeilijöitä ja kesäisin varsinkin paljon ihmisiä rannalla.

IDEAN JÄTTI: Pertti Stirkkinen

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Ulkoliikuntapaikat toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.