”Raja”-taidekilpailu Kymenlaakson visuaalisten alojen opiskelijoille

Julkaistu 18.01.2021

Repin-instituutin kuvataidekoulutus täyttää 15 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Repin-instituutti järjestää Raja-taidekilpailun visuaalisten alojen opiskelijoille Kymenlaaksossa yhteistyössä Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelujen sekä Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n kanssa.

Kotkassa julkistettiin marraskuussa “Uusi suomalainen essee” -kirjoituskilpailu, jonka teema Raja kirvoitti ajatuksen samaa teemaa käsittelevän taidekilpailun järjestämisestä visuaalisten alojen opiskelijoille. Kotkan kaupungin kulttuurijohtaja Tomi Purovaara otti idean innostuneena vastaan. Taidekilpailun organisoinnista vastaa Repin-instituutin kuvataidekoulutus Kotkassa.

Kilpailu on avoin kaikille Kymenlaakson oppilaitoksissa visuaalista alaa opiskeleville mukaan lukien lukiolaiset ja kansalaisopistojen harrastajat 16 ikävuodesta ylöspäin, yläikärajaa ei ole. Teemaa voi lähestyä niin maantieteellisestä kuin esimerkiksi filosofisesta tai poliittisesta näkökulmasta käsin.

Kilpailuun tulleista teoksista valitaan näyttelyteokset vuoden 2021 aikana pidettävään näyttelyyn. Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Kotkan Energian kanssa ja osallistumalla kilpailuun taiteilija antaa luvan käyttää teoskopiotaan Kotkan Energian sähkökaappien kaunistamiseen julkisilla paikoilla. Yhteistyö mahdollistaa kilpailun rahapalkinnot ja tuo taiteilijalle näkyvyyttä sähkökaappien teippausten ja muun yhteistyömarkkinoinnin myötä.

Kilpailuteoksen tulee olla kaksiulotteinen, muutoin tekniikka on vapaa (maalaus, digitaalinen maalaus, piirustus, sarjakuva, grafiikka, valokuva jne).
Kilpailu on avoinna 15.1.2021-30.4.2021. Ilmoittautuminen ja valmiit teoskuvat toimitetaan tuomaristolle viimeistään 30.4.2021 kilpailusivuston kautta www.lyyti.fi/p/Rajataidekilpailu_2021_7564

Taidekilpailun voittaja palkitaan 1000 euron rahapalkinnolla. 2. palkinto on 500 euroa ja 3. palkinto 250 euroa. Lisäksi jaetaan pienempiä palkintoja kunniamaininnan saaneille. Taidekilpailun voittaja julkistetaan yhdessä Uusi suomalainen essee -kirjoituskilpailun kanssa Kotkassa 10.9.2021.

Kilpailun järjestää Kymenlaakson kesäyliopiston Repin-instituutin kuvataidekoulutus yhteistyössä Kotkan kaupungin, Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n ja Kotkan Energian kanssa.

Tuomaristo: Olavi Heino, taidemaalari (Kotka), Olli Mantere, kuvanveistäjä (Kotka), Marleena Liikkanen, valokuvaaja (Kouvola), Olga Denisenko, kuvataitelija (Pietari), Irina Tatarnikova, kuvataiteilija (Pietari).

Repin-instituutin kuvataidekoulutus keskittyy klassisen maalaustaiteen ja piirustuksen opetukseen. Koulutus antaa opiskelijoille visuaalisten alojen ammattilaiselle välttämättömiä perustietoja ja taitoja. Vuodesta 2019 koulutuksessa on voinut opiskella tutkintotavoitteisesti osana Kouvolan seudun ammattiopiston Media-alan ja kuvallisen ilmaisun -koulutusohjelmaa.