Kotka-palkinto 2020 Inka Setälälle

Julkaistu 02.10.2020

Tämän vuoden Kotka-palkinto on myönnetty vapaaehtoistyöntekijä ja kansalaisaktivisti Inka Setälälle.
Kaupunginhallitus myönsi palkinnon Setälälle hänen ansioistaan uutterana vapaaehtoistyöntekijänä ja erilaisten, etenkin yksinäisille ihmisille suunnattujen ”Kohtaamisia” -tapahtumien järjestäjänä.
Setälä valittiin Kansalaisareenan järjestämässä valtakunnallisessa yleisöäänestyksessä Vuoden vapaaehtoiseksi 2019.

Inka Setälä on jo usean vuoden ajan vapaaehtoisena työskennellyt ja kehitellyt uusia tapoja saada kotkalaisia mukaan toimimaan yhdessä yhteisöllisyyden lisäämiseksi sekä omalla esimerkillään aktivoitumaan vapaaehtoistoimintaan.

Setälän ideoimat ja toteuttamat ”Kohtaamisia” -tapahtumat alkoivat vuonna 2017 ”Illallinen Lehmuskujalla” -tapahtumalla, jossa yhteisen pöydän äärelle kokoontui noin 200 ihmistä syömään omia illalliseväitään ja kohtaamaan toisiaan.

Illalliset Lehmuskujalla ovat kasvaneet perinteeksi ja tapahtuma on järjestetty nyt kolmena vuonna. Kesällä 2019, Kotka-päivänä järjestettyyn illallistapahtumaan osallistui jo noin 400 henkilöä. Tänä kesänä tapahtuma jäi järjestämättä koronavirusepidemian vuoksi.

Vuonna 2017 Setälä järjesti ”Kohtaamisia” -tapahtuman myös Katariinan meripuistossa, jossa kokoontui lähes 2000 ihmistä.
Tapahtumaan mm. haettiin Setälän hankkimien yhteistyökumppanien maksamilla kyydeillä kotkalaisia vanhuksia, joita oli vastassa ja ulkoiluttamassa Setälän värväämiä vapaaehtoistyöntekijöitä.

Myös Katariinan tapahtuma on nyt järjestetty kolmeen kertaan ja kävijämäärät ovat nousseet yli 3000:een. Tapahtumissa ihmiset pääsevät helposti tutustumaan toisiinsa ja kohtaamaan erilaisten aktiviteettien kautta.

Kotka-palkinto jaetaan yleensä keväällä järjestettävän Kotka-päivän yhteydessä, mutta kun Kotka-päivä jäi tänä vuonna koronapandemian vuoksi järjestämättä, luovutettiin palkinto Inka Setälälle 2.10. järjestetyssä Kotkan kaupungin tilaisuudessa.

Inka Setälä sai Kotka-palkinnon.
Inka Setälä vastaanotti Kotka-palkinnon perjantaina 2.10. Kotkan Klubilla järjestetyssä tilaisuudessa.