Kotkan ilmasto-ohjelman luonnos valmistui kommentoitavaksi

Julkaistu 10.09.2020

Kotkan kaupungin ilmastotyötä ohjaavan Kotkan ilmasto-ohjelman luonnos on valmistunut. Ohjelma on nyt lausuntokierroksella ja siihen voivat ottaa kantaa myös kaikki kotkalaiset.

”Kaupungin ilmasto-ohjelma on keskeinen työkalu siihen, että monia hyviä avauksia sisältävä Kotkan ilmastotyö saadaan vahvistettua systemaattiseksi ja vielä näkyvämmäksi”, kertoo valmistelutyöryhmän puheenjohtaja, ympäristönsuojelupäällikkö Heli Ojala.

Kotkan ilmasto-ohjelman 2021 – 2030 perustavoite on kohti hiilineutraalia kuntaa -verkoston, eli Hinku-kuntien tavoite -80 prosentin kasvihuonekaasupäästövähenemä vuoteen 2030 mennessä vuodesta 2007.  Kotkan kaupunki liittyi Hinku-kunnaksi keväällä 2019.

Laaja-alainen ohjelma

Ohjelman tavoitteet ja teemat liittyvät niin energiaan, rakennuksiin ja liikenteeseen, kuin myös esimerkiksi ruokaan sekä hiilinieluihin.

”Ohjelma koskee koko Kotkan kaupunkikonsernia, jolloin toimien vaikuttavuus saadaan varsin merkittäväksi”, Ojala tarkentaa.
”Kaupunki haluaa myös toimia esimerkkinä alueen yrityksille sekä asukkaille ilmastotoimissa”.

Ilmasto-ohjelmaan voivat antaa kommentteja niin Kotkassa asuvat, työskentelevät kuin opiskelevat sekä Kotkassa toimivat yritykset tai muut organisaatiot 9.10.2020 asti. Kysely löytyy  osoitteessa https://urly.fi/1JId

”Ohjelman valmistelu on ollut mittava prosessi, ja lausuntojen sekä kommenttien käsittelyn jälkeen ohjelma on tarkoitus viedä Kotkan kaupunginhallituksen käsittelyyn”, Ojala kertoo.

kotka_ilmastoohjelma2021_2030_luonnoslausunnoille2020-09-03

ILMASTO_OHJELMAN_liite_lausunnoille