Kymi Sinfoniettan syksyn ensimmäiset konsertit julkaistu

Julkaistu 07.08.2020

Kymi Sinfoniettan touko-kesäkuun vaihteessa tekemän asiakaskyselyn vastauksissa nousi päällimmäiseksi kuulijoiden suuri halu päästä kuulemaan orkesterin soittamaa elävää musiikkia heti, kun se on mahdollista. Orkesteri sai myös valtavasti palautetta kevään aikana tekemistään Kymi Sinfonietta -lives -tuotannoista ja Suomen ainoasta orkesteriblogista nettisivuillaan, sosiaalisessa mediassa ja YouTubessa. Sydäntä lämmittävistä palautteista ilmeni se, kuinka tärkeitä lähes päivittäin ilmestyneet koskettavat ja hauskat musiikkiesitykset ja tekstit olivat monille olleet poikkeuksellisena aikana – henkireikä ja ilon tuoja myös monelle eristyksissä olevalle.

Konserttijärjelyissä huomioidaan turvallisuus

Syyskausi aloitetaan kuitenkin yleisön ja koko orkesterin turvallisuus edellä. Niinpä orkesteri noudattaa sekä viranomaisten että Suomen esittävän taiteen alojen kattojärjestöjen yhdessä tekemiä ohjeita ja suosituksia esitysten järjestämisestä poikkeusaikana.

Kymi Sinfonietta julkaisee tässä vaiheessa monen muun tapahtumatuottajan tapaan konsertit lokakuun alkuun saakka, ja seuraa tilanteen kehitystä loppukauden osalta ennen muiden konserttien julkaisua. Tässä tilanteessa Kymi Sinfoniettakaan ei voi myydä kausikortteja syyskaudelle 2020, mutta pitää kaikki kausikorttilaisten paikat varattuina seuraavaa normaalia kauttaan varten.

Sisätilojen kokoontumisrajoitusten ja turvavälisuositusten ollessa vielä voimassa lokakuun alkuun saakka Kymi Sinfoniettan konserttien kuulijoille on järjestetty saliin n. 1,5 metrin turvavälit. Samaan seurueeseen kuuluvat kaksi henkilöä (esim. pariskunnat tai ystävät) voivat ostaa vierekkäiset paikat, muuten paikat ovat yksittäisiä em. turvavälillä. Kaikki paikat ovat numeroituja. Lisäksi paikat myydään lohkoittain, ja sisääntulo on porrastettu niin, että eri lohkoissa istuvat eivät joudu tekemisiin toistensa kautta.

Koska lippuja on näin ollen myynnissä paljon normaalia vähemmän, n. 112-130 lippua/ konsertti, Kymi Sinfonietta järjestää kaksi konserttia kunakin konsertti-iltana. Konsertit alkavat klo 17 ja 20 ja niiden välillä salin tuolit, ovenkahvat, jne. desinfioidaan. Tiloja siivotaan muutenkin tehostetusti tilaisuuksia varten, ja käsidesiä on saatavana useassa pisteessä. Narikkaa ei ole, vaan takit otetaan mukaan konserttisaliin. Kymi Sinfoniettan kaikki liput ovat myynnissä Ticketmasterin kautta, jolloin asiakas voi asioida halutessaan täysin sähköisesti. Kuulijoiden yhteystiedot pyydetään mahdollista poikkeusviestintää varten.

Musiikista

Kolmessa Kymi Sinfoniettan alkusyksyn konserttikokonaisuudessa kuullaan värikästä ja toivoa anta-vaa musiikkia eri genreistä ja aikakausilta. Ohjelmisto on räätälöity näihin konsertteihin niin, että lavalla olevan soittajiston määrä salli turvavälien pitämisen myös muusikoiden välillä.

Yleisön suuresti odottama syyskausi käynnistyy keskiviikkona 26.8. Kotkan konserttitalolla ja torstaina 27.8. Kuusankoskitalolla ”Swingiä, svengiä ja viihdettä!” -konsertilla, jota tähdittävät upeaääninen sopraano Mari Palo ja hurmaava Mikael Konttinen. Kapellimestari-juontajana on monitaitoinen Antti Rissanen. Ohjelmassa Broadway-musikaalien ja elokuvien rakastettuja säveliä, big band -musiikin klassikkoja sekä pop-musiikin helmiä, esim. New York, New York; Don’t cry for me Argentina; The Winner takes it all; Con te partiro; Kaunotar ja hirviö. Tämä konsertti tarjoaa musiikin iloa, svengaavaa rytmiä ja sydäntä pakahduttavia balladeja! Konsertissa kuullaan myös kotkalaislähtöisen Antti Rissasen korona-ajan työskenteluapurahan turvin säveltämä tilausteos Kukouri.

Keskiviikkona 9.9. Kotkan konserttitalolla ja torstaina 10.9. Kuusankoskitalolla kuullaan historiallisia kaikuja 1700-luvun Euroopan hoveista barokkisävyin Kymi Sinfoniettan konserttimestarin Raymond Coxin liidaamana. Barokkikonsertin keskiössä on ympäri Eurooppaa samana ajanjaksona vaikuttaneiden säveltäjien musiikki. Nämä säveltaiturit loivat aikakautensa suosituinta ja ”muodinmukaisinta” musiikkia omissa kaupungeissaan – Georg Friedrich Händel Lontoossa, Giovanni Battista Pergolesi Napolissa, Jan Dismas Zelenka Prahassa ja Jean-Féry Rebel Pariisissa. Pergolesin Viulu-konsertto syttyy hehkuun konserttimestari-Raymondin käsissä.

”Mozart ystävineen” -konsertti keskiviikkona 23.9. Kotkan konserttitalolla ja torstaina 24.9. Kuusankoskitalolla tuo yhteen Mozartin ja hänestä inspiraationsa saaneiden säveltäjien musiikin. Säveltäjämestarin kahden upean sinfonian rinnalla soi mm. ikimuistoisesta elokuvamusiikistaan tunnetun italialaissäveltäjä Nino Rotan Andante sostenuto. Tämä kaunis tunnelmapala on taidokkaasti Mozartin tyyliin sävelletty hidas osa Mozartin ensimmäisen käyrätorvikonserton puuttuvan toisen osan tilalle. Andante sostenuton solistina esittäytyy Kymi Sinfoniettan uusi käyrätorven vuorotteleva äänenjohtaja, Henriikka Teerikangas. Nuori Mozart on puolestaan hienovaraisesti läsnä venäläissäveltäjä ja pianisti Lera Auerbachin Eterniday-teoksessa – aivan kuin sävellyksen ”suojelusenkelinä”. Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen neuvonantaja Olari Elts.

Lipunmyynti

Syyskauden ensimmäisen kolmen konsertin liput tulevat myyntiin perjantaina 14.8. Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Mikäli tämä on mahdotonta, on puhelinneuvontaa tarjolla lippujen ostamiseen verkosta orkesteritoimistosta (orkesteritoimisto, puh. 05 234 4891). Tarvittaessa lipun voi lunastaa tai ostaa ennakkomyyntipaikoista: Kuusankoskitalosta, KooKoon toimistosta, orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka) ja Manskin (tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan.

Yleisön turvaohjeet julkaistaan ensi viikolla osoitteessa kymisinfonietta.fi.