Lähikirjastoihin arkiaamuisin omatoimisesti

Julkaistu 28.07.2020

Kotkan lähikirjastoihin, Karhulaan ja Karhuvuoreen, pääsee asioimaan omatoimisesti maanantaista 3.8. lähtien. Kirjaston omatoimikäyttö on mahdollista kummassakin lähikirjastossa arkiaamuisin kello 7:stä palveluajan alkuun.

Kotkan kirjastot ovat palvelleet kesäkuun alusta lähtien normaalein palveluajoin. Omatoimikirjastojen avaamista on jouduttu odottamaan hieman pidempään, sillä aluehallintoviranomaisten ohjeistus on edellyttänyt kirjastojen pystyvän valvomaan annettuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Normaaleihin toimintoihin onkin palattu vaiheittain sitä mukaa, kun rajoitukset ovat lientyneet. Ensi alkuun lähikirjastoihin pääsee asioimaan omatoimisesti arkiaamuisin, myöhemmin myös iltaisin ja viikonloppuisin, mikäli tilanne sen sallii. Myös omatoimiaikana on syytä muistaa turvavälit, hyvä hygienia ja muut huomioiva käytös.

Karhuvuoren kirjastossa on ollut omatoimiaikaa vuodesta 2016 lähtien, Karhulan kirjastossa omatoimi tulee käyttöön nyt. Omatoimiajalla asiakas voi asioida kirjastossa itsenäisesti, henkilökunnan tavoittaa kirjastosta palveluaikana.
Omatoimikirjastoon pääsee kirjautumaan Kyyti-kirjastokortilla ja siihen liitetyllä nelinumeroisella tunnusluvulla. Omatoimiajan myötä palautusluukku poistuu Karhulassa käytöstä.

Lähikirjastojen aukioloajat 3.8. lähtien ovat:

Karhula

omatoimiaika ma–pe 7–10

palveluaika ma–ke 10–19, to–pe 10–16

Karhuvuori

omatoimiaika ma, ke 7–13, ti, to, pe 7–10

palveluaika  ma, ke 13–19,  ti, to, pe 10–16