Kotka ei joudu maksamaan välityspalkkiota

Julkaistu 11.06.2020

Kotkan kaupunki välttyy noin 700 000 euron välityspalkkiolta, jota siltä keväällä vaadittiin liittyen taannoisiin Kymenlaakson Sähkön osakekauppoihin.

Välityspalkkiota vaatinut Navigatum Oy lähetti toukokuun lopulla kaupungille kirjeen, jossa yhtiö ilmoitti luopuvansa vaatimuksestaan, koska laskun lähettämisen jälkeen on tullut ilmi, että laskun perusteena olevan sopimuksen solmimiseen liittyy kaupungin sisäiseen päätöksentekoon liittyviä epäselvyyksiä ja kaupunki on ilmoittanut riitauttavansa laskun.

Kaupunki ryhtyi selvittämään kesällä 2017 tehtyihin Kymenlaakson Sähkö Oy:n osakejärjestelyihin liittyvää välityspalkkiota, kun se sai noin 700 000 euron laskun asiantuntijapalveluista, joita ilmoitetaan käytetyn osakejärjestelyjen yhteydessä.

Asiantuntijapalveluista on 7.10.2016 päivätty toimeksiantosopimus, jonka on Kotkan kaupungin puolesta allekirjoittanut silloinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Kotkan kaupunginhallitus päätti tehdä tutkintapyynnön poliisille koskien osakekauppoihin liittyviä toimeksiantosopimuksia. Kaupunki pyysi poliisia tutkimaan, onko sopimuksen allekirjoittajalla ollut oikeus solmia sopimus toimivaltansa puitteissa.