AJANKOHTAISTA

  • Lasten kulttuurikeskus LAKU viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan.

LAKUn Taidepihat 2018 Yhteisötalo Messin sisäpihalla

LAKU järjestää kesä-heinäkuussa 4.6. - 9.7. kuutena perättäisenä maanantai-päivänä avoimen Taidepihan Yhteisötalo Messin sisäpihalla (säävaraus: B-talon tiloissa). Taidepihapäivät ovat kaksiosaiset, ensimmäinen työpaja klo 10-13 ja toinen klo 16-19, jolloin sekä lomailijat, että työssä käyvät vanhemmat lapsineen pääsevät halutessaan osallistumaan toimintaan. Luonnollisesti mukaan ovat tervetulleet ihan kaiken ikäiset lapset, nuoret, vanhemmat ja isovanhemmatkin. Taidepihaan saavat tulla kouluikäiset lapset itsekseenkin, mutta alle 7-vuotiailla tulee olla oma aikuinen mukana.

No saakos siellä maalata? Entä tanssia?

Saa. Ja paljon muutakin. Tule mukaan tekemään perheteatteria ja omia klovni-hahmoja, tai kokemaan, miten taidekollaasi syntyy yhdessä tehden Kotkan uusista kaupunkistrategiaa ohjaavista arvoista: REILUUS, RAKKAUS ja ROHKEUS, tai rakentamaan yhdessä Luolamies 3001 -hahmon kanssa tulevaisuuden risumajoja, ennennäkemättömiä fuusiopömpeleitä ja hauskoja asumuksia.

Mitä se maksaa?

Taidepiha on maksutonta, non-stop -tyyppistä toimintaa, jota ohjaavat eri taiteenalojen taiteilijat ja taidekasvattajat yhdessä LAKUlaisten kanssa. Eri päivien Taidepiha-sisällöissä on aina eri taidemuoto (tai monitaiteisesti useita) ja vetäjät vaihtuvat sen mukaan. Tekeminen soveltuu kaiken ikäisille. Toiminnan pohjalla ovat LAKUn arvot: laatu, tasa-arvo ja saavutettavuus, taide- ja lapsilähtöisyys.

Ohjelma:

ma 4.6. klo 10-13 ja 16-19 Kuvataide - muodot ja värit viestivät
Graafikko Nunnu Halmetojan johdolla valmistetaan kollaasitekniikalla yhteistaideteoksia Kotkan uusien arvojen: ROHKEUS, RAKKAUS ja REILUUS -teemoilla. Rauhallinen ja keskittyneeseen tunnelmaan tähtäävä työpaja soveltuu myös niille, jotka vierastavat tapahtumien hälinää ja hössötystä.

ma 11.6. klo 10-13 ja 16-19 Satusoppa - perheteatteria
Teatteri-ilmaisun ohjaajien Minttu-Maaria Makkosen ja Henni Kirin vetämässä, yhteistoiminnallisessa työpajassa on luvassa mm. satusuunnistusta, hahmonurkkaa. Soveltuu hyvin perheiden yhteiseksi toiminnaksi tai vaikka kaverin kanssa hassutteluun.

ma 18.6. klo 10-13 ja 16-19 Klovnikerho
Näyttelijä Thomas Pryke ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Minttu-Maaria Makkonen näyttävät esimerkillään, miten itseä ei kannata ottaa liian vakavasti. Klovnikerhossa temppuillaan, kaatuillaan (hallitusti ja turvallisesti - tietenkin), taituroidaan ja leikitään klovniprofessorien johdolla. Kerhon klovnit harjoittelevat mokaamaan iloisesti ja tekevät sensaatiomaisen ohjelmanumeron! Klovnikerhon päätteeksi jokainen klovni saa kotiin viemisiksi erittäin tärkeän Klovnidiplomin. Pihaan voi osallistua vaikka koko perheen voimin, yksin tai kaverin kanssa ja mukaan voi hypätä mihin aikaan tahansa pihan aukioloaikojen puitteissa.

ma 25.6. klo 10-13 ja 16-19 Jam it! - keho soi ja tanssii
Muusikko Hanna Bergström ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Minttu-Maaria Makkonen ohjaavat työpajassa suosittua body percussion, eli tuttavallisesti bodyperkka -tekniikkaa, eli oman kehon rummuttelua ja rytmiikkaa, sekä siihen yhdistettyä tanssikoreografiaa teatterillisesti roolia ottaen ja vaihtaen. Taidepihan meininki muuttuu vallan karnevaaliksi ennen päivän päättymistä!

ma 2.7. klo 10-13 ja 16-19 Kuvataide - kuvat kertovat
Kuvataiteilija-taidekasvattaja Ahmed Albayatin johdolla työpajassa lähestytään kuvataidetta klassisen asetelmamaalauksen, sekä modernin sabloni-maalauksen kautta. Mitä kuvat kertoivat silloin, kun kivikauden ihmiset maalasivat kokemuksiaan kotiluolan seiniin ja mitä tarinoita nykypäivän luolamaalaukset, graffitit ja tagit kertovat. Työpaja soveltuu myös pienille lapsille aikuisen avustuksella.

ma 9.7. klo 10-13 ja 16-19 Luolamies 3001 - Tulevaisuuden heimot ja majat
Kuvataiteilija Piipa Toivonen muuntuu tulevaisuuden tietäjäksi ja heimonvanhimmaksi, Luolamies 3001 -hahmoksi, joka toverinsa nimeltä Kivi (= teatteri-ilmaisun ohjaaja Henni Kiri) kanssa rakentavat työpajassa yhdessä osallistujien kanssa risumajoja, hauskoja asumuksia ja ennennäkemättömiä fuusiopömpeleitä. Tule mukaan rakentamaan oma tulevaisuuden majasi ja tuo mukanasi myös kaverit, naapurit, mummit ja kummit, äidit ja isät, isovanhemmat ja teidän vauva kanssa.

Materiaalivarauksia varten LAKU ottaa myös ilmoittautumisia vastaan puh. 0408681906 ja lasten.kulttuuri@kotka.fi - Toki paikalle saa pöllähtää ilman ilmoittautumistakin.

 

LASTENKULTTUURI

”Kaikilla lapsilla ja nuorilla, asuinpaikasta ja varallisuudesta riippumatta, tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet laadukkaisiin taide- ja kulttuuripalveluihin.” (Opetusministeriö 2002).

  • Lasten kulttuurikeskus välittää ja kehittää lastenkulttuuria Kotkassa ja lähikunnissa.
  • Kotkan kaupunki on Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton jäsen.
  • Lasten kulttuurikeskus hallinnoi Lasten ja nuorten kulttuuriverkosto Koppaa, johon kuuluvat Kotkan lisäksi Hamina, Kouvola, Loviisa, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.
  • Lasten Kulttuuriviikot on Koppa -verkoston alueen kattava tapahtuma ja Lasten Meripäivät ovat yksi Suomen suurimmista lastenfestivaaleista.
  • Koppa -verkoston jäsenet kehittävät ja koordinoivat kultturipolkujen toimintaa kunnissa.
  • Tavoitteemme on, että jokainen kotkalainen lapsi tai nuori saa osallistua kulttuuritapahtumaan vähintään kerran vuodessa.

 

Avoinna arkisin toimistoaikoina.

Yhteystiedot:

Lasten kulttuurikeskus

Yhteisötalo Messi (B-talo)
Kirkkokatu 22
48100 KOTKA
040 688 3930
lasten.kulttuuri (at) kotka.fi

 

Heli Toikka
Lasten kulttuurisihteeri
040 587 3416

Jaana Kemppainen
Kulttuurituottaja
040 197 7975
 
Henni Kiri
Kulttuurituottaja
040 868 1906
 
Laura Bly
Tapahtumatuottaja
040 688 3930
 
 
Sähköposti muotoa:
etunimi.sukunimi (at) kotka.fi