Paimenportin eritasoliittymän rakentaminen tuo isoja muutoksia liikennereitteihin – osa Hyväntuulentiestä on suljettu

Julkaistu 12.05.2021

Paimenportin eritasoliittymän rakentaminen on edennyt vaiheeseen, jossa rautatien ylittävä silta sekä osa Hyväntuulentiestä on suljettu rakennustöiden ajaksi. Liikenteen käyttäjät ohjataan kiertoreiteille Metsolan ja Hovinsaaren suuntiin (katso kartta sivun alalaidassa).

Uudet liikennejärjestelyt tuovat suuria muutoksia Hyväntuulentielle Langinkoskentien (Metsolan risteys) ja Paimenportin liittymän välille. Kaikilta liikenteen käyttäjiltä toivotaan malttia ja yhteistyötä rakennustöiden ajaksi. Uudet liikennejärjestelyt otetttiin käyttöön vaiheittain maanantain 10.5. ja keskiviikon 12.5. välisenä aikana. Uudet liikennejärjestelyt ovat voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.

Liikenteen sujuvuuden parantamiseksi työmaan kohdalla, Hovinsaareen ja sieltä pois matkustavat ohjataan käyttämään opastettua reittiä Jylpyn ja Hietasen kautta.
Hyväntuulentien liikenne Langinkoskentien ja Paimenportin liittymän väliltä siirrettiin työnaikaiselle kiertoreitille tiistaina ja keskiviikon välisenä yönä 11. ̶ 12.5. Joukkoliikenne siirtyi käyttämään poikkeusreittejä jo tiistaiaamusta 11.5. lähtien. Liikennejärjestelyt tulevat aiheuttamaan alueella ruuhkia, joten tienkäyttäjiltä toivotaan ennakointia ja malttia. Myös louhinta- ja räjäytystyöt, sekä niiden vaatimat liikenteen pysäytykset jatkuvat edelleen.

”Ruuhkat tulevat olemaan todellisuutta tällä alueella. Toivomme tienkäyttäjiltä ennakointia, jotta uudet liikennejärjestelyt pysyisivät mahdollisimman sujuvina. Seuraamme tienkäyttäjien liikennekäyttäytymistä aktiivisesti, ja tärkeintä on liikenneturvallisuuden varmistaminen koko rakennushankkeen ajan”, kertoo projektipäällikkö Jetro Matilainen Väylävirastosta.

”Kiertotiejärjestelyt tuovat isoja muutoksia Kotkansaaren suuntaan ja sieltä pois matkustaville. Suosittelemme Hovinsaarelle matkustavia kulkemaan opastettua reittiä Jylpyn ja Hietasen kautta. Toivomme yhteistyötä ja kärsivällisyyttä liikenteeseen”, kommentoi työmaapäällikkö Antero Lehtinen GRK Infra Oy:stä.

Liikenne ohjataan Hyväntuulentieltä kiertoreiteille

Liikennejärjestelyt sulkevat Paimenportin radan ylittävän sillan Kotkantiellä. Pohjoisesta päin tultaessa liikenne Hyväntuulentieltä katkaistaan Langinkoskentien kohdalta, ja liikenne ohjataan Metsolan risteyksen väliaikaisen kiertoliittymän kautta Kotkantielle. Hovinsaaren suuntaan mentäessä Hyväntuulentie on katkaistuna Paimenportin nykyiseen liikennevalo-ohjattuun liittymään asti. Liikennejärjestelyiden myötä nykyiset liikennevalot otetaan pois käytöstä.

Vaikutukset henkilöautoliikenteeseen ja raskaaseen liikenteeseen 

Kyminlinnasta päin tultaessa kulku Hovinsaarelle ja sitä kautta Kotkansaarelle tapahtuu Jylpyn ja Hietasen kautta.

Metsolan risteys
Pohjoisesta päin tultaessa liikenne Hyväntuulentieltä katkaistaan Langinkoskentien kohdalta, ja liikenne ohjataan Metsolan risteykseen rakennettavan väliaikaisen kiertoliittymän kautta Kotkantielle.

Kyminlinnan suunnasta kulku Metsolaan ja sitä kautta Kotkansaarelle ohjataan Metsolan risteykseen tehdyn väliaikaisen kiertoliittymän kautta. Tarkempi reitti on Hyväntuulentie–Langinkoskentie–Metsolan risteys–Kotkantie-Kotkansaari.

Vaikutukset joukkoliikenteeseen 

Joukkoliikenteen reitti muuttui Kotkantiellä välillä Liitulahdentie-Hovinsaari. Linja-autot ohittavat rakennustyömaan käyttäen reittiä Kotkantie–Lainekatu–Liitulahdentie–Kotkantie. Osa pysäkeistä jäi kokonaan pois käytöstä.

 Vaikutukset jalankulku- ja pyöräliikenteeseen 

Jalankulku- ja pyöräliikenteen reitit muuttuivat Paimenportin liittymän ympäristössä. Jalankulkijat ja polkupyöräilijät ohjataan kiertämään rakennustyömaa käyttäen reittiä Liitulahdentie–Toukolantie–Paatelantie. Kymenlaakson keskussairaalan kohdalla radanpuoleinen jalankulun ja pyöräilyn väylä on pois käytöstä.

Seuraa hanketta:

Verkkosivuilta: https://vayla.fi/vt-15-paimenportin-eritasoliittyma

Facebookissa: https://www.facebook.com/vt15paimenportti

Paimenportin liikennejärjestelyt