Uudesta alakoulusta tulee Käpylän koulu

Julkaistu 19.06.2023

Kotkan kaupungin opetustoimenjohtaja Jukka Tanska on tehnyt viranhaltijapäätöksen, jonka mukaan Hakalan koulun ja Rauhalan koulun yhdistymisen kautta muodostuva kouluyksikkö nimetään Käpylän
kouluksi.
Nimitys Käpylän koulu otetaan hallinnollisesti käyttöön Kotkan opetustoimen toiminnassa 1.8.2024 alkaen. Samalla nimi liitetään käynnissä olevan rakennushankkeen ja tulevan koulun toiminnan suunnittelun yhteydessä käytettäväksi 16.6.2023 alkaen.

Hakalan koulu ja Rauhalan koulu yhdistyvät hallinnollisesti 1.8.2024 alkaen. Yhdistymiseen liittyy mittava uudisrakennushanke, jonka kautta koulujen toiminta siirretään yhteisiin tiloihin.
Uudisrakennus valmistunee syksyn 2024 aikana Käpylän kaupunginosaan osana Kotkan perusopetuksen palveluverkkoa.
Yhdistyneen koulun nimestä on käyty lukuisia keskusteluja eri yhteyksissä. Opetustoimenjohtaja on pyytänyt ehdotuksia myös näiden kahden koulun oppilailta nimiharkinnan pohjaksi. Yksi oppilaiden
näkyvimmistä ehdotuksista on ollut Käpylän koulu.
Nimivaihtoehtona Käpylän koulu noudattaa kotkalaista perinnettä, jossa koulujen nimet joitakin harvoja poikkeuksia lukuunottamatta on jo pitkään valittu joko kaupunginosan tai koulun läheisyydessä sijaitsevan luonnonmuodostelman nimen mukaan. Myös yhdistyvät Hakalan ja Rauhalan koulut ovat tästä esimerkkejä.