Kotka mukana Pride-viikolla

Julkaistu 13.06.2022

Valtakunnallista, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistävää Pride-viikkoa vietetään kesä-heinäkuun vaihteessa 27.6.–3.7.

Kotkassa Pride -tapahtumaa juhlitaan jo kaksi viikkoa aikaisemmin 13.–19.6. Tapahtumaviikon teemana on tänä vuonna Rauhaa ja Rakkautta. Kotka Pride’n kaikille avoin ja maksuton päätapahtuma järjestetään lauantaina 18.6. klo 13–17 Kotkansaaren Isossapuistossa.

Kotkan kaupunginkirjastossa järjestetään Pride-teemaista ohjelmaa koko viikon ajan. Luvassa on esimerkiksi aineistonäyttelyt, kirjailijavierailu, elokuvaesityksiä sekä pop up -kirjasto Isonpuiston päätapahtumassa. Pääkirjastolla myös liputetaan tasa-arvon kunniaksi koko juhlaviikon ajan.

Myös Merikeskus Vellamo liputtaa koko Pride-viikon ajan. Vellamossa on tarjolla Sateenkaarikierros, jossa tutustutaan näyttelyesineisiin sateenkaariteemojen näkökulmasta. Kotkan kaupunki järjestää sateenkaariliputuksen kaupungintalolla lauantaina 18.6. ja Kotkan konserttitalo valaistaan sateenkaarenväreihin koko Pride-viikon ajaksi.

Kotkan varhaiskasvatuksessa Kani Ketteräkoipi liikuttaa lapsia ja ohjelmassa on luvassa muutakin monipuoliseen liikuntaan innostavaa tekemistä. Sapokassa ja Karhulan Jokipuistossa pääsee koko perheen voimin liikkumaan kauniilla sateenkaaripoluilla läpi Pride-viikon.

Ensimmäinen Kotka Pride -kulkue järjestetään lauantaisen päätapahtuman yhteydessä klo 12.45. Kulkue liikkuu kävellen pitkin Veistospromenadia suunnaten Isonpuiston päätapahtuman avaukseen.

Lisätietoa Kotka Pride -viikon ohjelmasta: https://www.kotkapride.fi/