SM-viestit Karhulassa – suurtapahtuma tuo haasteita pysäköintiin

Julkaistu 09.09.2020

Karhulan uudistetulla Keskuskentällä järjestetään viikonloppuna 12. ja 13. syyskuuta yleisurheilun SM-viestit. Suurtapahtuma tuo Karhulaan lauantaiksi ja sunnuntaiksi yli 500 viestijoukkuetta ja yli 1000 urheilijaa huoltajineen ja valmentajineen ja myös yleisöä odotetaan runsaasti paikalle.

Väkimäärä aiheuttaa ennakkoon arvioituna ruuhkia Keskuskentän ympäristössä ja etenkin pysäköintipaikat ovat kortilla.

Tapahtuman järjestäjät ja myös Kotkan kaupunki kehottavatkin paikalle saapuvaa yleisöä käyttämään mahdollisuuksien mukaan julkista liikennettä tai tulemaan kisoihin jalan tai polkupyörällä.

Maksullinen parkkipaikka Eagle-talon edessä

Keskuskentän vieressä, noin 200-300 metrin kävelymatkan päässä urheilukentän pääportista, Eagle-talon parkkipaikalla, sijaitsee järjestäjien ylläpitämä maksullinen pysäköintialue. Alueella on tilaa hyvin rajoitetusti, noin 200 autolle. Maksulliselle pysäköintialueelle pääsee kääntymään sekä idän että lännen suunnasta saavuttaessa.

Maksullisen pysäköintialueen parkkilippu maksetaan saavuttaessa pysäköintialueelle. Samalla lipulla ei voi poistua pysäköintialueelta palatakseen myöhemmin takaisin. Lipun hinta on 5 euroa/auto/päivä. Hygieniasyistä pyydetään suosimaan korttimaksua, mutta myös käteinen (tasaraha) hyväksytään. Kahden päivän lippuja ei ole saatavilla.

Maksullisen pysäköintialueen lisäksi tapahtumassa ei ole järjestettyä pysäköintiä. Pysäköintipaikka on etsittävä itsenäisesti Karhulan alueelta, pysäköintisääntöjä noudattaen. Järjestäjä muistuttaakin varaamaan tarpeeksi aikaa paikan etsimiseen.

Keskuskentän oma parkkialue on tarkoitettu kisoihin saapuvien urheilijoiden ja kisatoimitsijoiden käyttöön, mutta alueelle voidaan ottaa myös Jokipuistossa vierailevia, jos tilaa on.

Vihjeitä pysäköintipaikan löytämiseen:

  •  Helilän koulu, Suntionkatu 27
  • Karhulan koulu, Vesivallintie 16
  • Kymin kirkko, Suntionkatu 18 (Huom! Ei pysäköintiä seurakunnan varaamille paikoille)

Keskuskentälle pääsee helposti myös linja-autolla. Urheilukentän läheisyydessä on neljä linja-autopysäkkiä, kaksi Kyminlinnan ja kaksi Haminan suunnasta saapuville.

Pysäkit sijaitsevat lähellä Urheilukadun ja Kyminlinnantien risteystä sekä lähellä Kalevantien ja Kyminlinnantien risteystä.

Yle seuraa SM-viestejä viikonloppuna TV 2:lla ja Areenassa https://areena.yle.fi/1-50530450

Katso myös Ylen juttu SM-viesteistä https://yle.fi/uutiset/3-11533767

SM-viestien omat verkkosivut (ei enää toiminnassa) https://www.smviestit2020.fi/