Tapahtumanjärjestäjille

Ohjeita tapahtuman järjestämiseen Kotkassa

Olemme koonneet yksinkertaisen ohjeistuksen, lähinnä listan muistettavista tai huomioitavista asioista sekä linkkejä ohjaamaan niihin tahoihin, joiden kanssa useimmat järjestäjät asioivat.

Ohje on laadittu lähinnä ensi kertaa tapahtumaa järjestämään ryhtyvien avuksi. Ohje ei ole kattava ja koskee ainoastaan Kotkaa. Huomioikaa, että viranomaisten ohjeet ja määräykset muuttuvat aika-ajoin.

Tapahtuman järjestäjälle Kotkassa 2019 (päivitetty 12.5.2021)

OPAS TAPAHTUMAJÄRJESTÄJÄLLE

(Opinnäytetyö Restonomi Matkailu- ja palveluliiketoiminta 2018/Heikkilä/Meriläinen)

Oppaan on tarkoitus palvella kaikkia kotkalaisia tapahtumanjärjestäjiä. Tavoitteena on, että kynnys tapahtuman järjestämiseen olisi matala kokemattomillakin järjestäjillä ja paikkakunnalle saadaan tulevaisuudessa uusia tapahtumia.

Tapahtumajärjestäjän opas 2020

(Niiranen V., (2020). Tapahtumajärjestäjän opas 2020. , In: Xamk Inspiroi 24, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu)

Opas kestäviin ruokapalveluihin yleisötapahtumassa

Yleisötapahtumien järjestäjille on julkaistu opas ympäristövaikutusten minimoimiseen ruokapalveluja tuotettaessa. Oppaaseen on koottu ohjeistus siitä, miten yleisötapahtumien ruokapalvelut voidaan toteuttaa kestävästi ja vastuullisesti. Lisäksi oppaassa tuodaan esille keinoja, miten paikallista ruokaa voidaan saada enemmän esille ja tarjolle yleisötapahtumissa ja kuinka yleisötapahtumien vastuullisista ruokapalveluista viestitään. Opas löytyy tämän linkin kautta

Sanasto, Teosto ja Gramex

Kirjallisuus ja musiikki tarjoavat laadukasta sisältöä monenlaisiin tilanteisiin. Niiden käyttöä kuitenkin rajoittaa tekijänoikeudet. Hanki luvat teosten käyttöön, niin asia on sillä kunnossa!

sanasto.fi/luvat/

gramex.fi/kayttoluvat

teosto.fi/kayttajat