Jouni Bäckström teatterin uudeksi kapellimestariksi – Mikko Rasasesta markkinointipäällikkö

Julkaistu 04.11.2022

Kotkan kaupunginteatterin uudeksi kapellimestariksi on valittu 1.12. alkaen Jouni Bäckström.

Paikkaa haki yhteensä 10 hakijaa, joista neljä kutsuttiin haastatteluihin ja koetehtäviin. Tehtävissä testattiin hakijoiden sovitustaitoja, laulunopetusta sekä orkesterin johtamistaitoja.
Hakijoiden musiikillisen osaamisen taso oli erittäin korkea. Jouni Bäckström erottui hakijoista varsinkin vahvan ja pitkällisen teatterimusiikkikokemuksensa perusteella. Bäckström on toiminut uransa aikana näyttämöllä niin laulajana, säveltäjänä, sovittajana, musiikkidramaturgina, käsikirjoittajana, kapellimestarina, kuoron johtajana sekä musiikin harjoituttajana.
Hänen uransa kattaa lukemattomia vierailuja niin kaupunginteattereissa, oopperassa kuin vapaissa teatteriryhmissäkin. Hän on lisäksi työskennellyt paljon lastenteatterin ja -kulttuurin parissa. Koulutustausta sisältää laulu- ja säveltäjäpääaineopintojen lisäksi lukuisia teatteriopintoja teatterin eri osa-alueilta. Jouni Bäckström on tulevassa tehtävässään sitoutunut kehittämään Kotkan kaupunginteatterin musiikkiosaamista entistä korkeammalle tasolle.

Mikko Rasanen
Mikko Rasanen

Kotkan kaupunginteatterin uudeksi markkinointipäälliköksi on teatterin hallituksen päätöksellä valittu 7.11. alkaen Mikko Rasanen. Markkinointipäällikön paikkaa haki 14 hakijaa, joista viisi kutsuttiin haastatteluihin ja koetehtäviin. Koetehtävissä testattiin mm. hakijoiden kykyä täysimittaisen produktiokohtaisen markkinointisuunnitelman laatimiseen.
Mikko Rasasen valinnassa painotettiin hänen vahvaa myynti- ja markkinointikokemustaan sekä digitaalisen markkinoinnin ja verkkokauppamarkkinoinnin osaamistaan. Rasasen vahvuuksiin kuuluu lisäksi Adobe-perheen graafisten ohjelmistojen ja erilaisten verkkoalustojen hallinta sekä sosiaalisia taitoja vaativa asiakaspalvelu -osaaminen.