Bussiliikenteen kesäkortti on nyt myynnissä

Julkaistu 11.05.2020

Bussiliikenteen kesäajan kausikortin myyntikausi on alkanut Vappuna ja jatkuu aina 14.6. asti.  Kesäkortin toiminta-alue kattaa koko Etelä-Kymenlaakson. Kortti on hinnoiteltu matkustusvyöhykemäärien mukaan ja edullisimmillaan kortti maksaa vain 75 euroa ja juniorilippu 50 euroa.

Tuotteen voi ostaa netistä (https://kauppa.waltti.fi/fi/) ja Karhulan R-kioskilta. Asiakaspalvelupiste Ruorista kesäkortin voi ostaa 14.5. alkaen, mutta suositus on kuitenkin ostaa kesäkortti ensisijaisesti netistä.

Pyhtään kirjastosta voi kortin ostaa 1.6. alkaen. Haminan myyntipisteen mahdollisesta avaamisesta tiedotetaan erikseen.
Kortti on voimassa 90 päivää sen ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 16.9.2020 saakka. Käyttämättä jääneitä päiviä ei hyvitetä. Kesäkortin vaihto takaisin muuksi kausituotteeksi tapahtuu palvelupisteessä tai netissä, ei linja-autoissa.  90 päivän kesäkorttia ei voi ostaa eikä lisäladata autossa.

Koronaviruksen aiheuttamia muutoksia myynnissä

Koronavirusepidemia on muuttanut tämän vuoden myyntiä kesäkortin osalta ja matkustajia pyydetäänkin seuraamaan muutoksia palvelupisteiden aukioloajoista nettisivuilta. Esimerkiksi myyntiaikaa on jatkettu kesäkuun puoleenväliin saakka ja korttia pyritään mainostamaan mm. sosiaalisessa mediassa aiempaa enemmän.

Kesäajan kausikortti ilmestyi Kotkan paikallisliikenteeseen jo vuonna 1993 ja kortin juuri ilmestyttyä oli ensimmäisen kevään myyntiluku vaatimattomat 201. Kortin suosio kasvoi tasaisesti vuosien varrella ja huippu saavutettiin 2000-luvulla, jolloin korttia myytiin jo parintuhannen kortin vuosivauhtia.

Kesästä 2017 alkaen on Etelä-Kymenlaakson alueella ollut erilainen vyöhykepohjainen Waltti-kesäkortti, jonka myyntimäärää ei voi suoraan verrata aiempiin vuosiin. Vuonna 2017 korttia myytiin 1724. Tämän jälkeen kortin hintaa hieman alennettiin ja panostettiin laajaan markkinointiin, jolloin vuonna 2019 saavutettiin jo 2357 kortin myynti.

Vaikka alueen muidenkin kuntien matkustajat ovat oikeutettuja uuteen kesäkorttiin, tehtiin matkoista vuonna 2017-2019 yli 90% Kotkan alueella.
Tietoa kesäkortista, eri vyöhykkeistä ja myyntihinnoista: www.kotkanaikataulut.fi