Muutto Kotkaan – miksei?

Oletko valmis tuunaamaan sun etätyöpisteen?

Meillä on sinulle ratkaisu. Muutto Kotkaan! Katso Tuunaa sun etätyöpiste -sarjan videoilta, millaisista lähtökohdista Koivusten perhe lähti etsimään ratkaisua etätyöolosuhteisiinsa ja miten heistä tuli Kotkassa Koivuset 2.0. Sarjaa emännöi ihana juontaja Saija, joka pääsi tutustumaan elämään Kotkassa niin maalta kuin mereltä.

Helsinkiläiskolmion hinnalla omakotitalo meren rannalta

Tiesitko, että Kotkassa saat Helsingin Kalliossa sijaitsevan kolmion hinnalla omakotitalon esimerkiksi merellisestä Hirssaaresta ja päälle vielä luksusveneen? Keskustaan ja kuuluisaan Sapokan vesipuistoon on vain kolmen kilometrin ajo- tai kävelymatka. Upeaa, eikö?

Tutustu myös muihin Kotkan asuinalueisiin Asuinalueet-verkkosivulla.

”Kotkassa asuntokauppa on käynyt vilkkaasti viime kesästä lähtien ja etätyön yleistyminen on kasvattanut kauppaa. Paikkakunnalla on liikkunut paljon pääkaupunkiseudun asukkaita, jotka etsivät väljempää asumista ja omaa pihaa. Parhaat kohteet menevät Kotkassa silmänräpäyksessä!”, kertoo kiinteistönvälittäjä Merja Sundberg Kotkan Kiinteistömaailmasta.

Katso myös tarjolla olevat tontit, joita löytyy mm. Räskin luonnonläheiseltä alueelta ja Kalliokosken lähes maalaismaisista maisemista Kymijoen lähettyviltä.

Omakotitontit

Palvelemme muuttajia

Olemme koonneet muuttajille oman sivun, josta löydät kaiken tarpeellisen tiedon kouluista ajankohtaisiin asioihin. Tutustu asumisen ja ympäristön sivuihin ja lue lisää, mitä tekemistä Kotka tarjoaa vapaa-ajalle.

Siirry Muuttajat-sivulle

Tarjoamme parhaat puitteet etätyölle ja elämälle

Uskallamme luvata parhaat puitteet etätyölle ja kokonaisvaltaisesti koko elämälle: upean urbaanin asumisympäristön aktiviteetteineen, väljää ja laadukasta asumista kohtuuhintaan hyvien liikenneyhteyksien päässä pääkaupunkiseudulta. Hurautat sinne tarvittaessa reilussa tunnissa.

Kotka on noin 52 000 asukkaan kaupunki ja tunnettu meri- ja jokiympäristöistä sekä palkituista puistoistaan. Investoimme tulevina vuosina merkittävästi uusiin kouluihin ja palveluihin perheille ja asukkaille.

Kuvassa Kotkan kaupunkia kesällä

Kaupungin työpaikkakehitys on viime aikoina ollut positiivinen, yritysten perustaminen on lisääntynyt ja Kotkaan on suunnitteilla useita merkittäviä työllisyyteen vaikuttavia investointeja, joista Kantasataman alue on yksi kärkihankkeista.

Kaupungin keskustaan, Kantasatamaan valmistuu vuonna 2023 Suomen parhaan ammattikorkeakoulun (opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusmittaristo) Xamkin uusi kampus ja huikea uusi tapahtumakeskus, Satama Areena. Alueella toimii jo upea ja useasti palkittu Merikeskus Vellamo, joka pitää sisällään Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon ja Merivartiomuseon.

Lue Kantasataman alueesta lisää verkkosivulta Kotkankantasatama.fi.

Tuunaa sun etätyöpiste -kampanja

Kotkan kaupunki lanseerasi uuden Tuunaa sun etätyöpiste -ohjelman helmikuussa, jonka jatko-osa julkaistiin kesäkuussa. Tarkoituksena on saada etätyötä tekevät miettimään omaa hyvinvointiaan. Miten oman elämän voi järjestää Kotkassa paremmin monipaikkatyön avatessa uusia tulevaisuuden näkymiä?

Ohjelman ympärille rakennetun kampanjan tavoitteena on saada katsoja seuraamaan paitsi viihdyttävää sisustusohjelmaa, myös yllättämään tämä faktoilla. Kampanja on suunnattu pääkaupunkiseudun asukkaille, koska he kärsivät eniten sopivien työtilojen puutteesta korkeiden asumiskustannusten myötä.

Lisätiedot: viestinta@kotka.fi tai
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka
p. 040 743 3733, tiina.puhakka@kotka.fi