Mopopaja ja skeittihalli avautuivat Jylpyllä

Julkaistu 17.02.2023

Kotkan mopopaja ja skeittihalli avautuivat käyttäjille perjantaina 17.2. Jylpyllä.
Kaupungin nuorisotyön yksikön uusimmat toimintamuodot sijoittuvat Takojantie 4:ään eli vanhan paloaseman tiloihin.
Mopopajan toiminta on tulos kehittämishankkeesta ”Motorisoitua nuorisotyötä”. Kaupungin nuorisotyö toteuttaa toimintaa yhdessä Kotka-Kymin seurakunnan kanssa. Mopopaja tulee olemaan osa Lasten ja nuorten keskuksen moottoripajatoimintaa, jonka avulla saadaan mm. koulutusta ja vertaistukea. Toimintaan liittyy myös ympäri Suomea erilaisia kisoja, joihin mopopajan on mahdollisuus osallistua.

Mopopaja
Mopopaja tulee olemaan avoimen toiminnan moottoripaja, joka toimii kuin nuorisotila.

Mopopaja tulee olemaan avoimen toiminnan moottoripaja, joka toimii kuin nuorisotila. Mopopajalle voi tulla silloin, kun siltä tuntuu ja lähteä halutessaan.
Lähtökohtana on nuorten tarve toiminnalle, mopopaja toimii ns. työkaluna, jolla päästään työskentelemään nuorten kanssa. Mopopajalla nuoret korjaavat, rakentavat ja tuunaavat mopoja yhdessä ohjaajan kanssa.
Mopo- ja moottoripajatoiminta on käytännössä osoittanut, kuinka moottoreita rassattaessa päästään kohtaamaan nuoria, jotka muuten saattaisivat jäädä kohtaamatta. Näiden kohtaamisten avulla on ohjaajilla mahdollisuus vaikuttaa nuorten liikenneturvallisuuteen ja -käyttäytymiseen.

Paikalliset ja valtakunnalliset yritykset ovat myös lähteneet tukemaan Kotkan mopopajan toimintaa sponsoroimalla työkaluja, antamalla mahdollisuuden eri kokoisiin alennuksiin sekä osa on myös lupautunut antamaan omaa ammattitaitoaan ja aikaa nuorille.
Toimintaan toivotaan mukaan myös vapaaehtoisia, turvallisia aikuisia, joilla on aikaa nuorille. Vapaaehtoiset juttelevat, viettävät aikaa ja mahdollisesti korjaavat mopoa nuorten kanssa.
Jos vapaaehtoistoiminta kiinnostaa, voi ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteisiin jenni.rahkonen@kotka.fi tai atte.korjus@evl.fi

Mopopaja on auki 20.2 lähtien maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16–20 ja perjantaisin klo 16–18.

Skeittihalli on puolestaan auki viitenä päivänä viikosta. Hallin tarkoituksena on edistää kotkalaisten nuorten mahdollisuuksia harrastamiseen skeittaamisen parissa ja samalla kehittää kotkalaista kaupunkikulttuuria rullalautailun salojen kautta. Toimintaa on kaiken ikäisille. Hallin pienempiä käyttäjiä opetetaan skeittikoulussa huoltajien kanssa yhdessä maanantaisin.

Hallilla on mahdollista aloittaa rullalautailun harjoitteleminen vielä vanhemmallakin iällä, matalalla kynnyksellä kannattaa kysellä toiminnasta lisää ja lähteä mukaan. Kotka-Hamina-alueen ainoana skeittihallina toiminnot varmasti saavat osallistujia yli kuntarajojen. Toiminta on lauantai- illan vuoroa lukuun ottamatta maksutonta.

Maanantai:     

Skedekoulu 17–19, ei ikärajaa, aloittelijoille, alta 10.v huoltaja mukaan, maksuton.
Avoin vuoro 19–21, maksuton.

Tiistai:

Avoin vuoro 15–18, maksuton.

Keskiviikko:  

Avoin vuoro 16–18, maksuton.

Lauantai:   
Mimmivuoro 15–16, maksuton.
Avoin vuoro 16–19, hinta 3€

Sunnuntai:     
Junnuvuoro 12–14, alle 12-vuotiaille, alle 10-vuotiailla huoltaja mukaan, maksuton.
Old, Sweaty and Slow 16-18, ikäraja 30 vuotta, maksuton.