Digituki auttaa, kun omat digitaidot eivät riitä

Julkaistu 16.05.2022

Digitukijat auttavat kaikkia kotkalaisia

Digitukijat opastavat ja neuvovat kaikenlaisissa digipulmissa. Digitukijat auttavat käyttämään erilaisia digilaitteita, asioimaan itsenäisesti ja turvallisesta verkossa sekä ymmärtämään digitaalisia palveluita.

Kotkassa digitukea koordinoi, kehittää ja tarjoaa digitukiverkosto, jossa ovat mukana Kotkan kaupunki sekä joukko alueella toimivia järjestöjä, yhteisöjä ja yrityksiä. Digituki on pääosin maksutonta ja sitä tarjoavat sekä toimipaikkojen työntekijät, että vapaaehtoistoimijat eli Digitutorit.

Digituessa voi asioida monella eri tavalla. Kotkassa digitukea tarjotaan mm. kasvotusten, puhelimitse,  sähköpostilla, kotikäynteinä ja lainalaitteina sekä erilaisina digitaitokursseina ja -koulutuksina. Eri puolilla kaupunkia on myös yhteisessä käytössä olevia tietokoneita, skannereita ja tulostimia.

Kotkassa vietetään 16.-20.5.2022 DVV:n koordinoimaa valtakunnallista Digitaitoviikkoa kertomalla kuntalaisille Kotkan alueen digituesta. Teemaviikon kunniaksi on julkaistu uusi Digituki Kotka -esite, josta löytyy tietoa alueen digitukitarjonnasta. Esitteen voi ottaa mukaan mm. kirjastoista, Ruorista,  Viikarista, korttelikodeista, Ohjaamosta ja Moonasta. Kotkan alueen digitukitarjonta esitellään tarkemmin kotka.fi/digituki-verkkosivulla. Facebookista löytyy Digituki Kotka -sivu, jonne paikalliset digitukijat julkaisevat ajankohtaista tietoa tarjoamastaan digituesta ja digituen tapahtumista.

Meistä jokainen törmää välillä arjessa digipulmiin. Älä jää yksin – apua on saatavilla!

Lisätietoa digituesta

 

Jaana Feldt
palvelusuunnittelija
p. 040 640 1763
jaana.feldt@kotka.fi

Kuvassa Kotkan digituen logo, jossa tumman sinisellä pohjalla digituki Kotka -teksti.