Pieni kisailu kannustaa kilometreihin

Julkaistu 29.04.2022 Kirjoittajalta Anna Vanhala

(kirjoittaja: Mia Mussalo, HR-koordinaattori)

Olen osallistunut Kilometrikisaan kerran aiemmin ja sekin tapahtui vuosia sitten. Viime kesänä ilmoittauduin Kotkan kaupungin Valopilkut-joukkueeseen mukaan ex-tempore ja sillä ajatuksella, että katsotaan, onko loppukesän saldo pyöreä nolla vai saisinko muutamia kymmeniä kilometrejä kasaan kesän aikana. Odotukset eivät olleet siis järin korkealla ilmoittautumishetkellä.

Toukokuun ensimmäinen viikko meni säätä ja kiireitä syytellessä. Kun kelit paranivat, ajattelin oikeasti kokeilla, kuinka pyöräily sujuu. Ensimmäisenä päivänä reitinvalinta ei osunut kohdalleen, ja ”Koksin” takana ylämäessä meinasin heittää pyyhkeen kehään ja jättää pyörän pöpelikköön. Suomalaisella sisulla(?) kuitenkin huohotin etanan vauhdilla loppumatkan työpaikalle Laivurinkadulle.

Seuraavana aamuna tartuin fillaria uudelleen sarvista. Reitti kulki tällä kertaa pitkin pikitietä, jossa ylämäki oli loivempi. Tämän jälkeen – yhtä päivää lukuun ottamatta – kuljin töihin fillarilla, satoi tai paistoi. Onneksi kesä 2021 oli sangen paisteinen!

Työmatkani ei ole pitkä, mutta kilometrejä tuli melkein huomaamatta. Niitä kertyi kasaan noin 700. Tällaista lukemaa en olisi kisaan ilmoittautuessani uskonut saavuttavani. Tämän leikkimielisen kisan aikaansaannosta on, että poljettuja kilometrejä tuli seurattua aktiivisesti. Aktiivisuusrannekkeesta seurasin myös matkan nopeutumista. Usein jopa mietin, että minnehän voisin pyöräillä, jotta kilometrejä kertyisi enemmän.

Olin Kilometrikisan tuloksissa totaalisen höyhensarjalainen, mutta todella ylpeä jokaisesta omasta polkaisustani. Nyt haaveissa siintääkin uusi fillari, sillä viime kesänä lainasin poikani pyörää.

Puntaroin sähköpyörän ja ”tavallisen” fillarin välillä. Sähköpyörällä pyöräilykausi olisi todennäköisesti pidempi, mutta pelkällä lihasvoimalla kulkeva mankeli olisi kunnonkohotuksen kannalta parempi – kumman siis valitsen? Tätä kysymystä jään vielä miettimään.

PS Tänä vuonna ilmoittauduin Kilometrikisaan epäröimättä. Fillarointi-iloa kaikille!

Kirjoittaja Mia Mussalo toimii Kotkan kaupungilla HR-koordinaattorina.

 

Kilometrikisan Kotkan kaupungin Valopilkut-joukkueeseen ovat kaikki työntekijät tervetulleita. Kesän 2022 osalta tietoa ilmoittautumisesta löytyy intrasta TÄSTÄ