Juha Vainio -tunnustuspalkinto jaetaan Kotkan torilla

Julkaistu 05.07.2021

Vuonna 1990 perustettu Juha Vainion Rahasto on jakanut jo 29 tunnustuspalkintoa ansioituneille kotimaisille lauluntekijöille ja sanoittajille.

Kolmaskymmenes 6000 euron suuruinen tunnustuspalkinto jaetaan torstaina 29.7. klo 15 Kotkan Kauppatorin esiintymislavalla järjestettävässä tilaisuudessa.

Kauppatorin lavalla on ennen palkinnonjakoa klo 14.30 alkaen ja sen jälkeen myös muuta musiikkiohjelmaa, kun yleisöä viihdyttää Marko Kuusela Band.
Yhtye esittää kesämusiikkia ja ohjelmistossa on mm. aikaisemmin Juha Vainio -palkinnon saaneiden lauluntekijöiden tuotantoa.

Vaikuttava nimilista

Tähän mennessä Juha Vainion Rahaston tunnustuspalkinnon ovat saaneet Juice Leskinen, Hector, Vexi Salmi, Pertti Reponen, Heikki Salo, Gösta Sundqvist, Martti Syrjä, Tero Vaara, Tuomari Nurmio, Pekka Ruuska, J.Karjalainen, Anni Sinnemäki, Ismo Alanko, Jorma Toiviainen, kaksikko Mikko Alatalo – Harri Rinne, Edu Kettunen, Pauli Hanhiniemi, Sinikka Svärd, Dave Lindholm, Maija Vilkkumaa, Mikko Kuustonen, Samuli Putro, Chrisse Johansson, Timo Kiiskinen, Pelle Miljoona, Paula Vesala, Juha Tapio, Jukka Kuoppamäki ja vuonna 2019 Mikko Kuoppala a.k.a Pyhimys.

Vuonna 2020 palkintoa ei jaettu.

Juha Vainion Rahasto on perustettu 1990. Rahastoa hallinnoivat Kotkan kaupunki sekä Suomen Musiikintekijöiden yhdistys. Myös Juha Vainion perikunta on edustettuna hallituksessa.