Terrafame ohjaa kontti- ja bulkkiliikenteitään HaminaKotka satamaan

Julkaistu 04.05.2021

Terrafame ja HaminaKotka Satama Oy ovat sopineet Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuoteliikenteiden ohjaamisesta HaminaKotka -satamaan. Terrafamen mukaan kokonaisvaltaiset ja innovatiiviset logistiikkaratkaisut vahvistavat sen toimituskykyä ja tukevat yhtiön asemaa ilmastokestävän akkutuotannon mahdollistajana.

Akkukemikaalien tuottajilta edellytetään vastuullista toimintaa sekä toimitusketjun läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä. Terrafame tuottaa sähköistyvän liikenteen tarpeisiin vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja, joilla kevennetään liikenteen hiilijalanjälkeä. Terrafamen tuottamien akkukemikaalien hiilijalanjälki on huomattavasti teollisuuden keskiarvoa pienempi.

Siirtyminen kaivostoimijasta akkukemikaalien valmistajaksi edellyttää Terrafamelta myös uudenlaisia logistiikkaratkaisuja. Terrafame on tehnyt yhteistyösopimuksen HaminaKotka Satama Oy:n kanssa konttiliikenteidensä kehittämisestä sekä yhteistyösopimukset Rauanheimon ja VR Transpointin kanssa kokonaisvaltaisesta logistiikkaratkaisusta, joka kattaa koko toimitusketjun tuotantolaitokselta satamaan.

Terrafamen materiaalivirtoihin kuuluu myös materiaalien bulkkäsittelyjä, joiden osalta Terrafame jatkaa toimintojen kehittämistä niin HaminaKotkan kuin muidenkin satamien kanssa. Suomen ylivoimaisesti suurin konttisatama HaminaKotka pystyy tarjoamaan useita päivittäisiä lähtöjä Euroopan keskussatamien kautta kaikkialle maailmaan. Toimiessaan täydellä kapasiteetilla Terrafamen akkukemikaalitehtaan vientiliikenne tarkoittaa 25-30 merikontin päivittäistä lastaamista ja niiden kuljettamista satamaan kolmella viikoittaisella junalla.

”HaminaKotka Satama Oy toivottaa Terrafamen lämpimästi tervetulleeksi Suomen suurimpaan yleissatamaan. Satamalle kyseessä on merkittävä uusi avaus akkuteollisuusliiketoiminnassa”, sanoo HaminaKotka Satama Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Naski.