Varhaiskasvatus on vuoden 2020 liikuttaja Kotkassa

Julkaistu 29.04.2021

Kotkan varhaiskasvatuksen Ilo irti liikkuen, yhdessä toimien -hanke on palkittu 16.4.2021 Kymenlaakson Urheilugaalassa vuoden 2020 liikuttajana Kotkassa

Ilo irti liikkuen, yhdessä toimien -hankkeesta vastaa varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Jaana Knude. ”Tämä palkinto on kaikille Kotkan varhaiskasvatuksen työntekijöille ja lapsille,” toteaa Jaana Knude.

Ilo kasvaa yhdessä tehden, liikkuen ja leikkien. Jokaisella lapsella tulee olla mahdollisuus liikkumiseen ja liikunnan iloon. Kotkan varhaiskasvatus on mukana valtakunnallisessa Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmassa. Ohjelma antaa konkreettisia työkaluja suunnitella, toteuttaa ja arvioida liikkumista edistävää ja innostavaa toimintakulttuuria varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa.

Lasten ja perheiden hyvinvointi on kaiken toiminnan keskiössä ja sitä halutaan Kotkassa tukea monin tavoin. Varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori kehittää lasten liikkumisen mahdollisuuksia yhteistyössä henkilöstön ja lähiverkostojen kanssa. Tehty työ on lisännyt lasten liikkumista ja nostanut liikunnan ilon näkyväksi.

Lapsilla on paljon liikkumisen ideoita. Ilo irti liikkuen, yhdessä toimien -hankkeessa tuetaan myös lasten osallisuutta ja perheiden liikkumista vapaa-ajalla. Jaana Knude lähettääkin lopuksi terveisiä kaikille lapsille ja perheille: ”Erityiset kiitokset teille lapset siitä, että me aikuiset saamme liikkua, innostua ja leikkiä teidän kanssa. Parhaat hetket syntyvät, kun me aikuiset uskallamme heittäytyä ja katsella maailmaa lasten silmin. Lasten ideat, luovuus ja taito elää hetkessä lisäävät meidän kaikkien hyvinvointia ja stressittömämpää maailmaa. Kannustankin perheitä lähtemään ulos liikkumaan ja leikkimään yhdessä. Seikkailu voi odottaa vaikkapa kotipihalla tai lähimetsässä.”