Tarkennuksia liikuntatilojen sulkuajan käyttöön 2.-22.12.

Julkaistu 07.12.2020

Kymenlaakson koronaohjausryhmä on käsitellyt 7.12. liikuntatilojen sulkuaikaan liittyvää linjausta, joka on yhteinen koko Kymenlaaksossa (Hamina, Kotka ja Kouvola).
Kotkan kaupungin valmiusjohtoryhmä on hyväksynyt tarkennetun linjauksen 7.12.

Kymsote ja Kymenlaakson koronaohjausryhmä päättivät 1.12. seuraavista toimenpiteistä:

  • Kaupunkien ja kuntien urheilu- ja sisäliikuntapaikat suljetaan.
  • Aikuisten ja yli 15-vuotiaiden nuorten ryhmäharrastustoiminta suositellaan kaikissa tapauksissa keskeytettäväksi. Mahdollisuuksien mukaan harrastustoimintaa toteutetaan etämuotoisena. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa voi jatkaa ulkotiloissa.
  • Ammattilais- ja kilpaurheilun harjoitustoiminta turvataan siten, että kokoontumisrajoituksia tulee noudattaa. Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi.

Kotkan kaupungin liikuntapalveluiden hallinnoimat urheilu- ja sisäliikuntatilat (ml. jäähallit, koulujen liikuntasalien harrastekäyttö, liikunta- ja urheiluhallit) sekä kuntosali- ja uimahallitilat suljetaan aikavälille 2.12. – 22.12.

Sisäharjoittelu sulkuaikana 2.-22.12. sallitaan koronaohjeistuksia noudattaen aikuisten (18 v ja yli) pääsarjatason ja 1.divisioonatason joukkueille sekä aikuisille (18 v ja yli) yksilötason maajoukkue- ja SM-tason urheilijoille jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla. Sisäharjoittelun vuorot astuvat voimaan 8.12. alkaen.

Uimahallit suljetaan kaikissa tapauksissa.

Jäähallit suljetaan kaikissa tapauksissa pois lukien aikuisten maajoukkue-, SM- sekä 1. divisioonatason joukkueiden harjoittelu- ja kilpailutoiminta.

Kaikki joukkuelajien ottelut ja pelit suositellaan keskeytettäväksi sulkuaikana. Jos otteluita järjestetään, ne on toteutettava ilman yleisöä.

Koululaisryhmät voivat käyttää liikuntatiloja toiminnassaan turvaetäisyydet huomioiden (pois lukien jäähallit ja uimahallit).

Terveysviranomaisten tekemän linjauksen mukaisesti lasten ja nuorten (alle 15 v.) harrastustoimintaa voidaan jatkaa ulkotiloissa turvamääräyksiä noudattaen ja pienryhmissä.

Tilojen asianmukaista käyttöä valvotaan sulkuaikana.

Tartuntatilanteen kehitystä seurataan Kymenlaaksossa päivittäin. Uusia suosituksia ja rajoituksia voidaan tarkastella, jos tilanne sitä vaatii.