Vuoden 2021 kulttuuriavustukset haettavana  ̶  erityisteemana lähikulttuuri

Julkaistu 30.11.2020

Kotkan kaupungin elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi kulttuuriavustukset vuodelle 2021.  Haettavina ovat työskentelyapurahat ja kohdeavustukset. Hakuaika alkaa 1.12. ja päättyy 31.12. klo 15. Avustuksia koskevat päätökset tehdään elinvoimalautakunnan kokouksessa tammikuussa 2021.

”Elinvoimalautakunta keskusteli 13.10. kokouksessaan vuoden 2021 kulttuuriavustusten painopisteteemasta ja lautakunta näki tärkeäksi tukea erityisesti kaupungin eri osissa järjestettävää tapahtuma- ja kulttuuritoimintaa. Niinpä lautakunta kiinnittää ensi vuoden kulttuuriavustuksia jakaessaan erityistä huomiota lähikulttuuriteeman mukaiseen toimintaan ja hankkeisiin. Haettavana ovat yksittäisten ammattitaiteilijoiden työskentelyapurahat sekä yksilöille, työryhmille ja yhteisöille tarkoitetut kohdeapurahat”, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara kertoo.

Työskentelyapurahaa myönnetään yksittäisten ammattitaiteilijoiden taiteellisen työn tukemiseen. Apurahan saajan tulee olla Kotkassa kirjoilla oleva, taiteenalan koulutuksen saanut ja/tai muuten ammatissaan ansioitunut henkilö. Työskentelyapurahan tarkoitus on työtilaisuuksien luominen, ammattitaidon kehittäminen sekä työskentelyedellytysten parantaminen ja turvaaminen. Elinvoimalautakunnan jaettavana on kaksi 16 500 euron suuruista työskentelyapurahaa. Apurahat voidaan tarvittaessa jakaa puolikkaina (8 250 €).

Kohdeavustusta myönnetään yksittäisten taide- ja kulttuuritapahtumien sekä muun taide- ja kulttuuritoiminnan tukemiseen. Kohdeavustusta myönnetään kaupungin alueella toteutettaviin hankkeisiin, joilla on laaja vaikutus ja jotka ovat kaikille avoimia. Avustus on tarkoitettu tietyn kohdennetun tapahtuman tai hankkeen kustannuksiin.

Hakijoina voivat olla kotkalaiset rekisteröidyt yhteisöt, yksittäiset henkilöt ja rekisteröimättömät työryhmät. Kohdeavustusten osana jaetaan kaksi uusien ja ennen järjestämättömien tapahtumien tukemiseen suunnattua 3 000 euron suuruista Kiihdyttämö -avustusta. Vuoden 2021 kohdeavustusten ensimmäinen hakuaika on joulukuussa 2020. Avustushakemusten muut vuoden 2021 määräajat ovat 30.4. ja 30.9.2021.

Hakemukset on tehtävä tarkoitukseen vahvistetulla lomakkeella, jonka saa Kulttuuripalvelujen kotisivulta: https://www.kotka.fi/asukkaalle/kulttuuripalvelut/avustukset sekä asiakaspalvelupiste Ruorista, Kustaankatu 2. Hakemukset toimitetaan allekirjoitettuna liitteineen elinvoimalautakunnalle osoitettuna asiakaspalvelupiste Ruoriin sen aukioloaikoina.

Tarkemmat hakuohjeet ja lisätiedot hakemisesta:

www.kotka.fi/vapaa-aika/kulttuuri-ja-tapahtumapalvelut/avustukset/

kulttuurijohtaja Tomi Purovaara

tomi.purovaara@kotka.fi,

p. 040 668 2747