Kotkaan valmistellaan uutta elokuvafestivaalia

Julkaistu 04.06.2020

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut valmistelee helsinkiläisen kumppaninsa Emissa ry:n kanssa uuden elokuvatapahtuman käynnistämistä Kotkassa kesällä 2021.

Nimellä Kotka International Film Festival (KIFF) toteutettavan kolmepäiväisen kansainvälisen tapahtuman ohjelma koostuu ajankohtaisista indie,- dokumentti- ja fiktioelokuvista. Elokuvat ovat muodoltaan ja genreiltään erilaisia, käsitellen aiheitaan niin yksilöiden kuin yhteiskuntienkin näkökulmista. Näytösten lisäksi järjestetään luentoja, elokuvakatsauksia ja keskusteluja sekä monodraamaesityksiä. Tapahtumaan sisältyvän kansainvälisen uusien elokuvien kilpailun ehdotushaku avataan syksyllä.

”Kotka International Film Festival on alusta, joka tarjoaa uusia tapoja kommunikoida elokuvataiteen avulla. Elokuva ei ole pelkästään väline asioista puhumiseen, sillä se myös rikastaa katsojansa käsityksiä maailmasta”, kertoo tapahtuman taiteellinen johtaja, syyrialaissyntyinen elokuvaohjaaja Ghatfan Ghanoom.

”Festivaalin elokuvat tarjoavat realistista kuvaa maailmasta sekä eri kulttuurien tuottamasta taiteesta.  Elokuvien ja keskustelujen kautta KIFF haluaa rakentaa siltoja eritaustaisten katsojien ja taiteen maailmojen välillä. KIFF-elokuva ei ole vain työkalu, joka palvelee elokuvan juonta taikka tarinaa. Se voi myös rikastuttaa katsojaa omalla ja muiden kielellä”, Ghanoom kuvailee.

”Olemme iloisia tästä todella kiinnostavasta yhteistyötarjouksesta”, Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara sanoo.
”Olen seurannut kumppanimme viitenä vuotena Helsingissä järjestämän Scandinavian International Film Festival- tapahtuman (SCIFF) kehittymistä, ja näen tässä synergiassa hienoja mahdollisuuksia viedä Kotkaa eteenpäin merkittävänä elokuvakulttuurin kaupunkina. Myös ajankohdaltaan se täydentää hienosti syksyn perinteistä Kolahtaako-elokuvatapahtumaa”, Purovaara jatkaa.

Uutta tapahtumaa tuotetaan Kotkassa yhteistyöllä, jossa ovat mukana kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kaupunkikehitys ja viestintä, maahanmuuttopalvelut sekä Monikulttuurikeskus Mylly ja Kotka-Kymin seurakunta.