Pihkoon koulun hankesuunnittelu etenee suunnitellusti

Julkaistu 13.03.2020

Pihkoon koulun uusien tilojen rakentamiseen tähtäävä hankesuunnitelma etenee suunnitellusti ja on virkamiehistä koostuvan hanketyöryhmän valmistelussa.
Hankesuunnitelmasta päätetään lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa ja ensimmäisenä suunnitelma tulee Hyvinvointilautakunnan käsittelyyn, todennäköisesti huhtikuun 21. päivä.
Sen jälkeen hankesuunnitelma etenee kaupunkirakennelautakunnan kautta kaupunginhallitukseen, jonka päätöksien mukaan vahvistuu hankkeen eteneminen.

Hankesuunnitelmaan sisällytettävät toteutustapavaihtoehdot

Kaupunginhallitus ja -valtuusto ovat kuluneen talven aikana tutustuneet erilaisiin koulu- ja päiväkotirakennusten tilahankintavaihtoehtoihin.
Pihkoon koulun hankesuunnitteluryhmän tehtävänä on nyt sisällyttää hankesuunnitelmaan vaihtoehtoisten toteutusmallien arviointi. Vaihtoehtoisten vaikutuksien selvitys on parhaillaan käynnissä.

Vaihtoehtoina tutkitaan elementteinä toteutettu tai paikallarakennettu rakennus kaupungin omaan omistukseen tai kiinteistöleasingillä rahoitettuna.
Vaihtoehtona on myös pitkällä 10-20 vuoden vuokramallilla hankittava kiinteä tai elementtirakenteinen rakennus tai näiden yhdistelmänä hankittava kokonaisuus.

Rakennusvaihe voi käynnistyä keväällä 2021 riippuen valittavasta toteutustavasta. Valittava toteutustapa vaikuttaa rakentamisaikaan ja siihen milloin uudet koulutilat saadaan opetustoimen käyttöön. Aikaisimmillaan uudet tilat voisivat olla käytössä jo syksyllä 2021, mutta viimeistään syksyllä 2022.

Vanhat koulurakennukset tullaan purkamaan ja koulun tontilla on jo nyt käynnissä purkuun liittyviä maankaivutöitä. Varsinaiset purkutyöt alkavat huhtikuussa ja samassa yhteydessä Pihkoon päiväkodissa tehdään muutostöitä, jotka liittyvät koulun purkuun.