Kotkaan suunnitellaan uutta talvitapahtumaa

Julkaistu 27.03.2020

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut yhteistyökumppaneineen suunnittelee parhaillaan talvelle 2021 Kotkaan uutta tapahtumakokonaisuutta, joka kulkee tällä hetkellä työnimellä Talvimeripäivät.
Tapahtuman suunnittelu ja ideointi lähti tarpeesta järjestää hiljaisemmalle vuodenajalle tapahtuma, joka kokoaa kaupungin eri taide- ja kulttuuritoimijoita yhteen.

”Alkuvuosi on hiljaista aikaa Kotkan tapahtumakentällä ja monissa kulttuurikohteissa. Kotka ei vedä myöskään talvella samalla tavalla muualta tulevia matkailijoita kuin kesäkuukausina. Haaste on yhteinen monelle toimijalle ja idea talvisesta tapahtumasta onkin otettu innostuneena vastaan tapahtumajärjestäjien keskuudessa”, kertoo tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Talvitapahtuman suunniteltu järjestämisajankohta on tammi-helmikuussa 2021. Kaikkiaan kuukauden mittaiseksi suunniteltu kokonaisuus koostuu uusista tapahtumaan luoduista kokonaisuuksista kuten ”Kotkan ääni- ja valofestivaali” sekä jo olemassa olevista sisällöistä kuten ”Rakkausviikko”.

”Tässä maailman tilanteessa kun kevään tapahtumat on peruttu ja tilanne on koronakriisin keskellä epävarma, suuntaamme positiivisella mielellä katseet kohti tulevaisuutta. Uskomme että tästä uudesta tapahtumasta on iloa kotkalaisille ja kymenlaaksolaisille yleisöille sekä hyötyä monelle seudun järjestäjälle ja yrittäjälle”.

Talvitapahtuman tuotannosta vastaa Kotkassa kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden yksikkö ja tapahtumalle haetaan parhaillaan rahoitusta.