Kiinteistötyönjohtaja Sauli Hirsikallio

Sauli Hirsikallio on toiminut kiinteistöhuollon ja sähköasennuksen parissa Kotkan kaupungilla peräti 33 vuoden ajan. Kotkan syntyperäisenä asukkaana hän nauttii erityisesti Santalahden upeista luontopoluista ja merimaisemista. Nykyään Hirsikallio asuu Pyhtäällä, ja vapaa-aikanaan hän viettää aikaa kalastaen, koiraansa ulkoiluttaen ja kouluttaen sekä uimassa käyden.

Nykyinen työtehtävä tuli työnantajan pyynnöstä

Hirsikallion työtausta pohjautuu kiinteistötyönjohtajan koulutukseen sekä sähköasentaja- ja lähiesimiestutkintoon.

”Olen aloittanut työurani Kotkan energialaitoksella sähköasentaja, josta siirryin tilapalveluun Karhulan sairaalaan sähköasentajaksi. Vuonna 2010 siirryin kiinteistönhoidon piiriin Karhulan tiimiin. Vuonna 2016 työnantajani ehdotti minulle työnjohdollista koulutusta ja siirtymistä tiiminvetäjästä työnjohtoon, kun organisaatiota alettiin uudistamaan.”

”Parasta työssäni ovat työn monipuolisuus ja haasteellisuus”

Hirsikallion työnkuvaan kuuluu kiinteistöjen hyvä ylläpito työnjohdollisin keinoin. Hänellä on johdettavana kaksi eri yksikköä, joten työpäivät ovat hyvin erilaisia. Yleensä työpäivät alkavat reaaliaikaisen työntekijätilanteen kartoittamisella, ja jatkuvat laskujen tarkastamisella, kokouksissa, palavereissa ja työmailla käydessä. Hirsikallio pitää työtään mukavan haastavana ja monipuolisena.

Työssä viihtymistä edesauttavat monet tekijät

Kun Hirsikallio listaa positiivisia puolia työskentelystä Kotkan kaupungilla, hän mainitsee erityisesti mukavat työtoverit ja selkeän strategian ja viestinnän. Tämän lisäksi Hirsikallio kertoo saavansa erinomaista tukea opiskeluissaan Kotkan kaupungilta.