Tule yrittäjäksi ravintola Kairoon!

Etsimme legendaariselle kotkalaiselle ravintola Kairolle uutta yrittäjää ja toiminnan kehittäjää. Kairon nykyinen ravintoloitsija luopuu toiminnasta toukokuun lopussa.

Loistava paikka yrittää

Uusia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiselle tuo Kairon sijainti Kantasatamassa, jonne Satama Areenan ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampuksen valmistuminen tuo tuhansia tapahtumakävijöitä ja opiskelijoita.
Alueella toimii jo upea ja useasti palkittu Merikeskus Vellamo ja lisäksi alueelle rakentuu risteily- ja matkustajaterminaali sekä Kaakkois-Suomen Turvapuisto, jonka käyttäjiä ovat mm. satamissa työskentelevät yritykset ja viranomaiset. Juna tuo matkustajat Kouvolan suunnasta melkein suoraan ovelle ja matka on lyhyt myös Kotkan ydinkeskustasta.

 

KATSO REKRYTOINTIVIDEO

Kuvassa ravintola Kairon rekrykuva

Mitä edellytämme ja toivomme?

Uuden yrittäjän tulee toiminnassaan kunnioittaa Kairon historiaa ja perinteitä.
Haluamme kuitenkin myös jättää tilaa luovuudelle ja toiminnan kehittämiselle, kun alueelle on syntymässä Kotkan vilkkain opiskelijoiden ja tapahtumien keskittymä.

Toimintaa tulee siis kehittää huomioiden alueella tapahtuvat muutokset, joihin kuuluvat mm. Kairon läheisyyteen vuosina 2023 ja 2024 valmistuvat tapahtumakeskus Satama Areena ja tuhansien opiskelijoiden Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun eli Xamkin kampus.

Palvelutoimintaa tulee kehittää ravintolapalvelujen, ruokatarjonnan ja ohjelmatoiminnan osalta siten, että konsepti pelaa yhteen Satama Areenan kanssa, Xamkin opiskelijat huomioidaan asiakasryhmänä.

Nykyisten ravintolan käyttäjien, kuten Kotkan kaupunginteatterin ja Kotka Jazzin tulee voida jatkaa ja kehittää toimintaansa ravintolan tiloissa. Paikallisuuden huomioiminen toiminnassa katsotaan eduksi.

Ehdotuksessa on tärkeä tuoda esille se, mikä on yrityksen idea tai visio Kairosta. Mahdollisesti esille voi jo tässä vaiheessa tuoda millä periaatteilla Kairo toimii, mitä palveluita tarjotaan, mitä investointeja toiminta vaatii, miten tiloja ja pihaa käytetään ja mitä mahdollisia kumppaneita toiminnassa on.

Osaaminen ja kokemus

Ehdotuksessa tulee myös tuoda esille minkälainen kokemus ja osaaminen hakijalla on ravintola-alalta, tapahtumien järjestämisestä ja niiden kehittämisestä. Tärkeää on myös hakijan taloudelliset lähtökohdat toiminnan kehittämiselle.

Kierrokset tiloissa

 Ravintolarakennuksen omistajana Kotka järjestää ravintolatoiminnasta kiinnostuneille esittelykierroksia ravintolan tiloissa toukokuun alkupuolella.

Asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kaupungin toimitilapäällikkö Tero Huuskoon, tero.huusko@kotka.fi ja sopia esittelykierrosten ajankohdasta.

Ideoiden ja suunnitelmien jättäminen

 Ehdotukset tulee lähettää kaupungille 23. toukokuuta mennessä osoitteeseen tero.huusko@kotka.fi

Lisätietoja tiloista ja/tai prosessista:

Toimitilapäällikkö Tero Huusko, tero.huusko@kotka.fi ja p. 040 631 8132

Kehitysjohtaja Terhi Lindholm, terhi.lindholm@kotka.fi ja p. 040 670 8222

Kuvassa ravintola Kairon sisätila