Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksen käsittely alkaa  

Julkaistu 05.05.2023

Kotkan kaupungin varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvityksen päivitys on valmistunut ja sen käsittely alkaa. Päivittämisestä päätettiin Kotkan kaupunginvaltuuston talousarviokokouksessa marraskuussa 2022. Edellinen Kotkan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkoselvitys on vuodelta 2019.

Päivitystyö käynnistettiin heti päätöksen jälkeen, ja tavoitteena oli saada työ valmiiksi kesään mennessä. Päivitystyön etenemistä on ohjannut ohjausryhmä, jonka puheenjohtajana on toiminut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sami Virtanen.

Ohjausryhmän jäseninä ovat olleet valtuustoryhmien puheenjohtajat, osa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen viranhaltijoista sekä henkilöstön edustaja. Raportin ovat koonneet FCG Finnish Consulting Groupin konsultit Raila Oksanen ja Jussi Sallinen ja se valmistui toukokuun 2. päivä.

Varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen henkilöstölle järjestetään tiedotustilaisuus Teamsin välityksellä 11.5. Raportista lähetetään lausuntopyyntö mm. nuorisovaltuustolle, vammaisneuvostolle ja paikallisille ammattiyhdistyksille. Henkilöstön edustajat on myös kutsuttu yhteistoimintalain mukaiseen neuvotteluun 22.5.

Palveluverkkoselvityksen lisäksi tehdään myös lapsivaikutusten arviointi. Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa tiedot kerätään arvotuissa lapsiryhmissä kertomalla ja piirtämällä. Perusopetuksessa kaikille oppilaille (1.-9 lk.) järjestettiin mahdollisuus vastata verkkokyselyyn.

Lisäksi palveluverkkoselvitysraportin päivityksestä järjestetään kaupunginhallituksen, kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan sekä valtuustoryhmien puheenjohtajien iltakoulu 30.5., jossa on mahdollisuus yhteiseen keskusteluun. Kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan käsiteltävänä päivitys on 14.6.

Palveluverkkoselvityksen käsittely jatkuu kesälomakauden jälkeen.