Sähköisiä aikataulunäyttöjä pysäkeille

Julkaistu 05.04.2023

Kotkaan ja Haminaan asennetaan sähköisiä aikataulunäyttöjä vilkkaimmille pysäkeille.

Aikataulunäytöt näyttävät pysäkille seuraavaksi saapuvat bussilinjat. Näyttöjen ajat perustuvat Kotkan seudun reittioppaan aineistoon, ja kuten reittioppaassa, ennusteaika pysäkillä päivittyy näyttöön bussien liikkeen mukaan.

Aikataulunäyttöjä tulee yhteensä kymmenelle pysäkille. Kotkassa näytöt asennetaan Kirkkokadulle Kauppatorin ja Kotkan kirkon pysäkeille, Kotkantielle keskussairaalan edustan pysäkeille, Karhulaan Vesitorninkadun pysäkeille sekä Karhuvuoreen pysäkeille Loitsutie pohjoiseen ja Haltijantie etelään. Haminassa näytöt tulevat Haminan linja-autoasemalle ja torin pysäkille.

Haminan linja-autoasemalla sekä Karhulan Vesitorninkatu pohjoiseen -pysäkeillä näytöt ovat interaktiivisia. Näissä näytöissä on seuraavien lähtöjen lisäksi mahdollisuus katsoa itse lisätietoja aikatauluista ja seudun paikallisliikenteestä.

Näytöt toimittaa ruotsalainen Axentia Technologies.

”Sähköisten näyttötaulujen lisääminen on yksi tärkeä askel paikallisliikenteen informaation kehittämisessä seudullamme. Valinta siitä, mihin pysäkeille näyttötaulut tulevat, tehtiin kyytiinnousumäärien mukaan, kertoo joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen.

”Interaktiivisten näyttötaulujen paikkavalinta tehtiin sen mukaan, missä paikoissa on eniten useaan eri suuntaan kulkevia linjoja. Näiksi valikoitui siten Karhula sekä Haminan linja-autoasema. Tulemme kuitenkin seuraamaan tilannetta. Näytöt ovat tarvittaessa siirrettävissä, ja tarkastelemme myös mahdollisuuksia lisätä näyttöjen määrää”.