Rakkausviikko: Kotka-valokirjaimet paljastettiin Kantasatamassa

Julkaistu 14.02.2022

Kotkan Kantasatamassa paljastettiin tänään alkaneen Kotkan rakkausviikon alkajaisiksi Kotka-kirjaimet.
Suojapeitteiden alta paljastuivat viisi metriä leveät ja yli kaksi metriä korkeat valkoiset valokirjaimet ja punainen sydän, eli Kotkan markkinointituotteista tuttu Miä sydän Kotka -logo.
Kirjaimet on kiinnitetty metallitelineeseen ja ne loistavat valoa ilta- ja yöaikaan. Punaisessa sydämessä lukee #kotkalove muistutuksena sosiaalisessa mediassa käytettävästä aihetunnisteesta.

Kirjaimet sijaitsevat Tornatorintien ja Laivurinkadun risteyksessä olevan satamanosturin vieressä. Kantasataman rakentuessa kirjaimet siirretään lähemmäs tapahtumakeskus Satama Areenaa ja Xamkin kampusta.

Idea kirjaimista tuli kaupungille osallistuvan budjetoinnin kautta.
”Koimme viestinnässä idean niin hyvänä, että päätimme toteuttaa kirjaimet markkinoinnin budjetista, jotta idea saadaan varmasti toteutettua”, kertoo viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka.

Monissa kaupungeissa on jo aiemmin toteutettu kaupunkikirjaimia tai erilaisia kuvakehyksiä. Tarkoituksena on, että ihmiset hyödyntävät kuvauspaikkoja ja jakavat kuvia etenkin sosiaalisen median tileillään. Kirjaimet luovat yhteisöllisyyttä, levittävät kotiseutuylpeyttä tai kertovat kuvan jakajan viihtymisestä matkakohteessa.

Osallistuvan budjetoinnin kokeiluun osallistunut Kirsi Rasanen sai idean Kotka-kirjaimiin ulkomailta.

”Olin huomannut, että vastaavat kirjaimista muodostuvat kuvauspaikat houkuttelevat turisteja ja saavat hyvin somenäkyvyyttä. Mielestäni ne istuvat Kotkan merimaisemaan ja brändi-ilmeeseen hienosti. Oman ehdotuksen toteutuminen tuntuu hyvältä ja oli myös mukavaa, että minut otettiin kaupungin puolelta aktiivisesti mukaan toteutuksen suunnitteluun”, kertoo Rasanen ilahtuneena.

Rakkausviikon kuvakilpailu

Facebookissa ja Instagramissa käynnistyy tänään kuvakilpailu, jossa toivotaan kotkalaisten jakavan rakkaudentunnustuksia kotikaupungilleen. Kilpailussa huomioidaan erityisesti yläkoululaiset ja opiskelijat, mutta kilpailuun voi osallistua myös avoimessa sarjassa.
Kuvan voi jakaa Facebookissa Merikaupunkikotka-tilin kilpailupäivityksessä tai Instagramissa omalla julkisella tilillä käyttäen aihetunnistetta #kotkalove. Kilpailun säännöt löytyvät kilpailua koskevista tilapäivityksistä Facebookista ja Instagramista. Parhaat kuvat palkitaan elokuvalipuilla ja Kotka-tuotteilla.

Rakkausviikon ohjelma löytyy osoitteesta Kotka.fi/rakkausviikko