Ruotsinsalmen taistelu -leikkipuisto (ID #94)

Julkaistu 30.03.2021

EI JATKOON 

Toteutetaan Katariinaan uusi leikkipuisto teemalla Ruotsinsalmen meritaistelu. Samaan tapaan kuin on tehty Porissa. Rakennetaan se pikkuhiljaa laiva kerrallaan niin, että lopulta puistoon kuuluu useita aluksia, joissa leikkiä ja kiipeillä. Puiston yhteyteen voisi toteuttaa teemaan sopivan myyntikojukujan, joista turisit voisivat ostaa teemaan sopivia matkamuistoja ja herkkuja. Tehdään meritaistelupuistosta matkailuvaltti lapsiperheille. Nykyinen Katariinan muumipuisto ei sitä ole.

IDEAN HYÖDYT

Meritaistelu -leikkipuisto Katariinaan muodostuu lähialueen lapsiperheiden vakiokohteeksi vapaa-ajan viettoon. Panostus lapsien hyvinvointiin parantaa Kotkasta olevaa mielikuvaa lapsiystävällisenä kaupunkina muuttoa Kotkaan harkitsevien perheiden osalta. Hanke vaikuttaa positiivisesti perheellisten turistien määrään, koska matkakohteen leikkipuistoilla on valtava painoarvo lapsiperheiden matkakohteiden valinnassa. Meritaistelu -leikkipuiston avulla Kotka saa matkailumainontaansa erottavan tekijän, jota ei ole muilla kaupungeilla.

MAHDOLLISET YHTEISTYÖKUMPPANIT

Voisiko osan aluksista tehdä puistotoimisto tai puuvenekeskus? Otetaan kotkalaiset yritykset ja yksityishenkilöt sponsoreiksi: kerätään lahjoitukset teemapuistoon firmoilta ja yksityishenkilöiltä ja laitetaan lahjoittajien nimet sponsoritauluun puistoon näkyvälle paikalle. Meritaistelu -leikkipuiston toteutus kunnan, yritysten ja kuntalaisten yhteisenä ponnistuksena olisi ”meiän Kotka” -teemaan sopiva hanke.

VASTAUS:

Kiitos ideastasi ja osallistumisesta Kotkan kaupungin ensimmäisen osallistuvan budjetoinnin kokeiluun. Valitettavasti ideasi ei edennyt jatkoon osallistuvassa budjetoinnissa. Kotkan kaupungin asiantuntijat ovat perehtyneet ideaasi ja arvioineet sen osallistuvan budjetoinnin arviointikriteerien perusteella. Arviointikriteerit löytyvät täältä: Arviointikriteerit

Ideaa ei voida toteuttaa, koska sen kustannukset ylittävät osallistuvalle budjetoinnille varatun määrärahan (15 000 euroa/alue). Leikkipaikkoja ja ulkoliikuntapaikkoja ehdotettiin paljon ja saimme sitä kautta arvokasta tietoa kaupunkilaisten toiveista. Nämä toteutetaan kuitenkin suunnitelmallisesti huomioiden alueen kokonaispalvelut suhteutettuna alueen asukasmäärään. Tämän tyyppisissä palveluissa on myös paljon ylläpitokustannuksia, jotka tulee huomioida myös näiden rakentamispäätösten yhteydessä ja siksi päätökset vaativat laaja-alaista tarkastelua.