Ensimmäinen Kotka International Film Festival siirtyy syksylle

Julkaistu 15.03.2021

Kotkaan kesäkuulle 2021 suunnitellun uuden elokuvafestivaalin, Kotka International Film Festival (KIFF) järjestämisajankohta on päätetty siirtää syksylle.

– Kokoustimme asiasta yhdessä järjestäjäkumppanimme, helsinkiläisen Emissa ry:n kanssa, ja päädyimme tähän ratkaisuun, Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara kertoo.

– Koronapandemian takia on hyvin epäselvää, voidaanko Suomessa järjestää elokuvanäytöksiä vielä kesäkuussa, joten päätimme yhteisymmärryksessä ottaa valmisteluille aikalisän, Purovaara toteaa.

Suomen uusimman elokuvatapahtuman ajankohdaksi oli sovittu 9.–13.6.2021. Kotkan Merikeskus Vellamoon ja Kinopalatsiin suunnitellun festivaalin teemoja ovat ajankohtaiset aiheet kuten tasa-arvo, rasismi, naisen asema, kulttuurien välinen vuorovaikutus ja ilmastonmuutos.

– Olemme hyvin pahoillamme, että joudumme perumaan festivaalin. Valmistelut ovat sujuneet hyvin ja aikataulussa, tapahtuman taiteellinen johtaja, elokuvaohjaaja Ghatfan Ghanoom kertoo.

– Tapahtuma on herättänyt paljon myönteistä huomiota kansainvälisten indieohjaajien joukossa. Olemme saaneet elokuvatarjouksia kaikilta mantereilta noin 20 eri maasta. Olemme sitoutuneet järjestämään tapahtuman joko livenä tai verkossa, ja nyt selvitämme sille uutta ajankohtaa syyspuolelle, Ghanoom painottaa.

KIFF-ohjelmisto koostuu lyhytelokuvista ja pitkistä fiktioelokuvista, dokumenteista ja animaatioista. Tapahtuman kilpailuosion tuomaristossa ovat dokumentaristi Jouko Aaltonen sekä Academy of Moving Image -projektin taiteellinen johtaja, elokuvaohjaaja Erol Mintaş.

Festivaalin tuottajataho on helsinkiläinen Emissa ry, joka on järjestänyt Helsingissä muun muassa Scandinavian International Film Festivalia (SCIFF) 2016 alkaen. Kotkassa Emissan yhteistyökumppaneita ovat kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kaupunkikehitys ja viestintä, maahanmuuttopalvelut sekä Monikulttuurikeskus Mylly, Kotka-Kymin seurakunta ja Repin-instituutti.

 

Lisätiedot
kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, p. 040 668 2747, tomi.purovaara(at)kotka.fi
taiteellinen johtaja Ghatfan Ghanoom, ghatfan.ghanoom(at)sciff.fi
ohjelmapäällikkö Wafa Ameli, p. 040 832 0229, wafaameli(at)gmail.com
www.kotkaiff.com