Huomattava määrä uusia koronavirustartuntoja – Kymsote suosittaa suu-nenäsuojuksen käyttöä

Julkaistu 26.10.2020

Koronavirustilanne Kymenlaaksossa on 26.10. Kymsoten arvion perusteella edelleen perustason vaiheessa.
Viikonlopun (23.-26.10.) aikana Kymenlaakson alueella on todettu yhteensä 27 uutta koronavirustartuntaa. Uudet tartunnat liittyvät aiemmin todettuihin tartuntaketjuihin.

”Tartuntaketjut ovat isoja, mutta ne ovat tällä hetkellä hallinnassa. Suuren tartuntalukeman takana on kohdennettu testaus. Koronavirus ei tällä hetkellä leviä hallitsemattomasti Kymenlaaksossa”, Kymsoten infektiotautien ylilääkäri Risto Pietikäinen kertoo.

Tilanteen arvioimiseen on käytetty koronavirusepidemian ilmaantuvuusluvun lisäksi muita tilanteen määrittelemiseen käytettyjä raja-arvoja. Positiivisten koronavirusnäytteiden osuus kaikista testeistä on edelleen pieni. Kymsotessa on otettu viimeisen viikon (19.-26.10.) aikana 2 023 koronavirusnäytettä. Myös tartuntaketjujen määrä on tällä hetkellä pieni.
Seuraavan kerran koronavirustilannetta arvioidaan keskiviikkona.

Kymsote antaa velvoittavan suosituksen suu-nenäsuojuksen käytöstä

”Kymsote antaa velvoittavan suosituksen suu-nenäsuojuksen käytöstä julkisessa liikenteessä, kauppakeskuksissa, kaupoissa ja muissa yleisissä tiloissa ja tilaisuuksissa. Velvoittava suositus koskee THL:n ohjeen mukaisesti yli 15-vuotiaita”.
”Tapahtumajärjestäjiä suositellaan ohjeistamaan tapahtumiensa osallistujia käyttämään suu-nenäsuojuksia”.

Kymsote suosittelee noudattamaan erityisen huolellisesti myös muita yleisiä koronapandemian ohjeistuksia.
”Mikäli saat hengitystieinfektion oireita, pysy kotona ja hakeudu koronavirustestiin”.