Ensimmäiset sähköbussit saapuvat liikenteeseen touko-kesäkuun vaihteessa

Julkaistu 03.05.2024

Kotkan ensimmäiset sähköbussit saadaan liikenteeseen todennäköisesti touko-kesäkuun vaihteessa. Liikennöitsijältä 2.5. saadun tiedon mukaan bussit ovat saapuneet Suomeen ja niiden tarkistukset, varustelut ja teippaukset käynnistyvät ensi viikolla. Ennen liikenteeseen käyttöönottoa on edessä vielä kuljettajien koulutukset uuden kaluston käytöstä. Liikennöitsijän mukaan koko sähköbussikalusto on käytössä heinä-elokuun vaihteessa.

”On toki harmi, että toimitus on edelleen viivästynyt aiemmin ilmoitetusta. Onneksi asiassa on tapahtunut selviä edistysaskeleita kohti sähköbussien käyttöönottoa”, joukkoliikennepäällikkö Esa Partanen kertoo huojentuneena.

Kaupungille ei aiheudu viivästyksestä lisäkuluja. Liikennöitsijälle maksetaan edelleen alennettua liikennöintikorvausta siihen asti, kunnes sähköbussit ovat käytössä.

Alun perin sähköbussien piti tulla Kotkaan heinäkuun alkuun 2023 mennessä Pohjolan Liikenteen liikennöimään kaupunkibussiliikenteeseen. Taustalla viivästyksissä on liikennöitsijän mukaan merkittävät tuotanto-ongelmat tehtaalla.

”Nyt ilmoitetun aikataulun mukaan Kotkan Meripäivillä heinäkuussa voi olla tilanne, jossa käytännössä kaikki kaupunkibussit ovat sähköbusseja, mutta asiassa on vielä epävarmuutta”, kertoo Partanen.