Ensi kesän Meripäivillä painotetaan yhteisöllisyyttä

Julkaistu 02.01.2024

Kotkan Meripäivät järjestetään tulevana kesänä 24.–27.7.2024. Tapahtuman teemassa korostuvat vastuullisuus ja yhteisöllisyys – yhdessä olon sekä yhdessä tekemisen tärkeys vaikeina maailmanpoliittisina aikoina.

Toissa kesänä Ekokompassi-sertifikaatin saanut festivaali jatkaa ympäristöystävällisemmän tapahtuman kehittämistä ja panostaa edelleen tapahtuman ympäristökuormituksen minimoimiseen.

Meripäivät järjestetään kesällä 2024 Kotkan keskustan alueella. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tapahtuman piti palata Kantasatamaan, mutta alueen rakennustyöt ovat vielä kesken, eikä tapahtumaa sen vuoksi mahduta  kokonaisuudessaan alueella järjestämään. Meripäivät sijoittuvat siis myös ensi kesänä keskustan alueelle. Ruotsinsalmenkatu toimii Meripäiväkatuna, kesäravintolat sijoittuvat Sibeliuksenpuiston ympärille, Lasten Meripäivät järjestetään Yhteisötalo Messissä ja Yleisessä Saunassa -viihdekonsertit kaupunginteatterilla.

Muutoksiakin on luvassa. Meripäivät tekee ensi kesän tapahtuman osalta tiivistä yhteistyötä Kotkan Satama Areenan ja The Day Eventsin -tapahtumatuotannon kanssa. The Day Events Meripäivät-tapahtuma järjestetään Satama Areenalla ja sen lähistöllä perjantaina ja lauantaina 26.–27.7.2024. Meripäivä Areena -konsertteja puolestaan ei tulevana kesänä järjestetä. Myös Tivoli jää kesältä pois, mutta sen sijaan luvassa on muuta ohjelmaa, josta tiedotetaan myöhemmin.

Satama Areenan toimitusjohtajaksi vuoden alusta siirtynyt Tiina Salonen jatkaa Kotkan kaupungin ja Satama Areenan välisellä sopimuksella ensi kesän Meripäivien johtotehtävissä heinäkuun 2024 loppuun.

Lisätietoja tapatumasta ja sisällöistä julkaistaan kevään 2024 aikana.

Lisää Meripäivistä verkkosivulla Meripaivat.com