Lyypekin joulutervehdys ystävyyskaupunki Kotkalle

Julkaistu 01.12.2023

Kotkan lahjoittama joulukuusi Hansakaupunki Lyypekin Holstentor-portin edustalla on monivuotinen perinne ystävyyskaupunkien välillä. Kotkan joulukuusi tuottaa iloa Lyypekin asukkaille ja vierailijoille ja on erottamaton osa kaupungin joulunalusaikaa.

Pienenä kiitoksena tästä kuusesta Lyypekki on vuosittain lähettänyt jouluisia leivonnaisia ja marsipaania, jotka on jaettu kotkalaisissa päiväkodeissa ja palvelutaloissa.

Tänä vuonna, kiitos Deutsch-Finnische Vereinigung eli Lyypekissä toimivan saksalais-suomalaisen yhdistyksen, tämä vuosittainen joululähetys täydentyy Glühweinilla, joka on saksalainen vastine suomalaiselle glögille. Alkoholiton Glühwein tarjoillaan Kotkan Joulunavauksessa 2. joulukuuta.

Toivotamme ystävyyskaupungillemme Kotkalle ja kaikille sen asukkaille mukavaa joulunodotusta, rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2024.

Henning Schumann, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja
Jan Lindenau, pormestari