Vellamon Tietoherkussa hirsitalon korjaus ja uudelleenkäyttö elävänä perintönä

Julkaistu 17.11.2023

Vuosisatojen aikana hirsitaloja on korjattu, siirretty, katkaistu, laajennettu ja jaettu erilaisten tarpeiden mukaisesti. Miten tämä perinne elää nykypäivänä ja miten se voi periytyä seuraaville sukupolville?

Vellamon Tietoherkku-luennossa keskiviikkona 22.11. klo 17 pohditaan näitä kysymyksiä käytännönläheisen korjaustyön sekä ihmisen ja luonnon suhteen näkökulmasta.

Yoshimasa Yamada on japanilaissyntyinen puuseppä ja arkkitehti, joka on erikoistunut puisiin esineisiin, huonekaluihin ja rakennuksiin. Yoshimasa työskentelee Kymenlaakson museossa korjausrakentamisen neuvonnasta vastaavana tutkijana ja suorittaa myös tekniikan tohtorin tutkintoa Tampereen yliopistossa.

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Luentoa voi seurata paikan päällä Merikeskus Vellamon auditoriossa, ja se myös suoratoistetaan. Tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan Vellamon YouTube-kanavalla.

Vellamo soi!

Kotkan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertti täyttää Vellamon Venehallin keskiviikkona 22.11. klo 18 tuoden musiikkia marraskuun hämärään. Konserttiin on vapaa pääsy samoin kuin Vellamon näyttelyihin, kuten aina keskiviikkoiltaisin klo 17–20.